Колеги, да ви попитам нещо - някои обръщал ли е внимание дали скоростната му кутия (7G) издава тих метален звук при бавно спиране (примерно ако от 20км се отпусне газта и колата се остави да спре сама) точно когато съвсем спре, а също така и когато от отпускане малко преди да спре се даде леко газ за да зацепи да кажем на 1 или 2ра ?
Нямам никакви проблеми с обороти, превключване, лампи, аварийни режими или каквото и друго да е, само този лек шум ми прави впечатление, и той е едва доловим - предимно сутрин на студено е по-изразен, но мисля, че го чувам и като е загряла, винаги и само на спиране при изключване от скорост или на зацепване на 1 или 2ра, и се усеща под скоростния лост, но може и да идва отзад, не мога да определя точно.
Самия шум е еднократен, на английски го описват като "clunk", а на български ми идва на акъл сравнение със зацепване на метално зъбно колело или вал. Чувам го
единствено когато има преход от движение на по-висока предавка (2+) към спиране или от по-висока предавка към по-ниска (1 или 2ра). При тръгване от спряло положение не се чува нищо. Четох из нета, че този шум не е рядко явление при 7G, но да питам и тука? Разбира се, дилъра нищо не чува и казва, че е нормално

Номално ли е или...?