-------- -----огледи на коли
Страници: [1] 2 3   Надолу
Разпечатай
Автор Тема: W124 - подмяна осветлението на врътките за парното  (Прочетена 6834 пъти)
bibitkata
Гост
« : Март 14, 2009, 18:30:19 »

Предполагам всеки се е сблъсквал с кофти момента когато му изгоре крушка по таблото.
Е не е болка за умиране но е много дразнищо - поне мен ме дразни яко .... :D

Е тук ще разкажа как аз си сменям крушките отговорни за осветлението на парно секцията на централната конзола ....

1. Начало .....

Започвеме с разглабяне на дървения панел на централната конзола. Не е сложно, просто методично се работи и внимателно ....  8)

първо-вадим въртоците (аз така си ги наричам  ;D )

второ - развиваме големите гайки ....

трето - двата болта в долния край на конзолата, възможно е рамката на касетофона да пречи, тогава свалете рамката или най-добре извадете целия касетофон. Аз лично мисля, че това няма да се наложи (както се вижда от снимката )

четвърто - откачането на конзолата - повдигате отдолу за да се откачат двете куки отгоре и внимателно вадите ....

ето ги куките, за да добиете представа какво се иска от вас, като измъквате конзолата ...

2. Подмяната .....

Така стигнали сте до тук ..... БРАВО ....  .... вече е лесно, но това не означава да не внимавате .....
ето пред какво сте изправени .....

откачате внимателно прозрачните пръстени, за да стигнете до крушките ...

и накрая ....

Е вече сме стигнали до крушката .....

вече е лесно, подменяте като внимавате за мощността на новите крушки.
Ситуацията е еднаква и отляво и от дясно. Сменяте изгорялата или и двете от вас зависи.
Сглобяването е по обратен ред - но отново ВНИМАТЕЛНО, там е деликатно ....

е това е .....

Активен
BENZBOSS
Moderator
Липсва Липсва

Местожителство: San Diego, California
Публикации: 4791

W140 S500 1999 W140 S420 1999 W140 S320 1994

« Отговор #1 : Март 15, 2009, 05:57:09 »

:o Едно ГОЛЯМО БЛАГОДАРЯ.

Последните ти 3 теми са в златния фонд.Евалата бате.
Активен

В историята:

W124 E320 1994
W124 300E 1988
W123 300D 1977
W123 240D 1982

www.mercedes-bulgaria.com
bibitkata
Гост
« Отговор #2 : Март 15, 2009, 09:25:53 »

Благодаря Пич, 

ако трябва да съм честен от теб съм се учил .... 

А колкото до тази конкретна тема, тя е провокирана от повреда сполетяла друг член на това общество ....  :D

Имам още няколко (разглобил съм цялата кола няколко пъти  :D ) такива теми въпроса е, да намеря време да ги обработя  .....

живи и здрави

Активен
streetracer1
Потребител
Липсва Липсва

Публикации: 86

« Отговор #3 : Юни 06, 2009, 09:35:07 »

може ли да попитам само каква точно е крушчицата за да я взема преди да разглобя панела  : мерси предварително 
Активен

Не Се ЯдОсВаЙ,кОгАтО гОВоРяТ зА тЕб - НеЗаВиСиМо ДаЛи Е дОбРо ИлИ зЛо.ВаЖнОтО е Че СтОйШ нАд ТяХ и Ги ЯдОсВаШ с ПрИсЪсТвИеТо Си !
bibitkata
Гост
« Отговор #4 : Юни 06, 2009, 12:29:04 »

ето как изглежда ...

тази в средата ... трябва да 2W ....

Активен
streetracer1
Потребител
Липсва Липсва

« Отговор #5 : Юни 06, 2009, 21:32:58 »

мерси много за бързият отговор  :D :P
Активен

Не Се ЯдОсВаЙ,кОгАтО гОВоРяТ зА тЕб - НеЗаВиСиМо ДаЛи Е дОбРо ИлИ зЛо.ВаЖнОтО е Че СтОйШ нАд ТяХ и Ги ЯдОсВаШ с ПрИсЪсТвИеТо Си !
streetracer1
Потребител
Липсва Липсва

« Отговор #6 : Юли 15, 2009, 14:05:24 »

Тази ли крушчица осветява и самата врътка за градусите,ако не е тя къде е въпросната  Undecided
Активен

bibitkata
Гост
« Отговор #7 : Юли 15, 2009, 15:09:08 »

ето тази крушка осветява врътката за градусите ... намира се ... най-отдолу  ;D
Активен
streetracer1
Потребител
Липсва Липсва

« Отговор #8 : Юли 27, 2009, 13:36:04 »

А тия скролчета отзад как са вързани  ??? Нали всичи болчета се свалят не само тия двата до скролчетата??? Тъпички въпроси,но просто съм си патил при разглабяне на такива панели  :D Undecided
« Последна редакция: Юли 29, 2009, 10:41:55 от streetracer1 » Активен

bibitkata
Гост
« Отговор #9 : Юли 28, 2009, 07:49:32 »

нещо не разбрах въпроса ... кой врътки искаш да сваляш ... и защо ти е да сваляш врътките ...

под врътка имам предвид това от снимката в горния ми пост, това скролерче на което са градусите и от синьо става червено ....

Активен
streetracer1
Потребител
Липсва Липсва

« Отговор #10 : Юли 28, 2009, 22:02:06 »

Същото  ;D Вече го разфасовах  ;D Обаче не мога да извадя буксата отзад как ли не сецах  Undecided :'( Колко пъти благославях и не иска  ;D
Активен

streetracer1
Потребител
Липсва Липсва

« Отговор #11 : Юли 28, 2009, 22:05:02 »

А него коя лампичка го осветява,че и това не свети 
Активен

Vladek
Потребител
Липсва Липсва

Публикации: 3811

« Отговор #12 : Юли 28, 2009, 22:30:43 »

До колкото разбрах въпроса ти ....ето тази крушка осветява и врътката и скролчето с температурата
Активен

За повече контакти ...използвайте разклонител
streetracer1
Потребител
Липсва Липсва

« Отговор #13 : Юли 29, 2009, 10:36:29 »

Точно,най-накрая някой ми разбра проблема  ;D ,колкото и шашаво да го бях обяснил  ;D
Активен

streetracer1
Потребител
Липсва Липсва

« Отговор #14 : Юли 29, 2009, 10:44:14 »

Айде и едно мерси на мъчещите се да ми разберат въпросчетата  ;D Стига съм пълнил темата с глупости  ;D
Активен

ponipav
Участник
Липсва Липсва

Публикации: 46
Мерцедес

« Отговор #15 : Септември 29, 2009, 13:43:36 »

Ако се заменят със светодиоди практически стават вечни.
Активен
bibitkata
Гост
« Отговор #16 : Септември 29, 2009, 15:10:55 »

Ако се заменят със светодиоди практически стават вечни.

;D

и аз така си мислех ама взеха, че и светодиодите изгореха ... вярно бях им сложил резистор от само 680 оМ - а, ама въпреки това пак изгореха ... та мисълта ми е дай малко повече инфо какъв вид са диодите колко е съпротивлението на резистора, само за този вид цокълчета ли стават и други такива ...

Активен
Vladek
Потребител
Липсва Липсва

Публикации: 3811

« Отговор #17 : Септември 29, 2009, 19:04:57 »

Слагайте по 1-1,5ком. резисторчета.
Светлината няма да се начали чувднвинелно, но животецът им се вдига с ...годинки
Активен

За повече контакти ...използвайте разклонител
ponipav
Участник
Липсва Липсва

Публикации: 46
Мерцедес

« Отговор #18 : Септември 30, 2009, 10:10:10 »

Слагал съм  сини светодиоди от запалки съпротивлението трабва да е от 800-900 ома.
Иначе може да ги монтираш навсякъде стига да те устройва светлината която дават. Когато резистора е по малък свети по силно но живота му е кратък.
Активен
aalexieff
Участник
Липсва Липсва

Възраст: 52
Местожителство: Павликени
Публикации: 39

W210 300D ; W124 250D

« Отговор #19 : Януари 02, 2010, 09:05:18 »

Да продължа темата до край:
1. Свалят се "светлоотразителни лещи".
2. Свалят се лява и дясна врътка с по две болтчета и две пластмасови чопчета, издърпват се странично.
3. Сваля се преден панел, само на пластмасови щипки.
4. Отвиват се четири болта, които държат електронната платка.
5. Освобождават се четири пластмасови чопчета откъм гърба на модула, които държат електронния куплунг.
6. Изважда се платката, като се освободят четири пластмасови чопчета (картина 8 )
7. Електричар
П.С. Внимавай за пластмасовите чопове, ако се счупят.......
Снимки http://picasaweb.google.bg/aalexieffbg/ElektronikaParno#
Активен

АлАлексиев
Mercedes форум

Активен
Страници: [1] 2 3   Нагоре
Разпечатай
Отиди на:  

Ровър Rover Магазини Сервизи Части Купува Продава |