Ако имате 124-ка но нямате кора на капака на багажника ...
ето в тази тема може да видите как да си монтирате такава ... ако имате желание ...
в зависимост от годината на пройзводство може да се наложи да пробиете някоя и друга дупка .... но може да имнете и без дупчене ...
Колата е 124-ка 250 Д - произведена през 1986г.
През тази година инжинерите на Мерцедес не са предвидили да има кора отвътре на задния капак ... във моделите след фейслифта от 1989г. такава кора вече има ...
е аз реших да поправя този "пропуск" .... намерих си кора, купих си щипките и тръгнах да монтирам ... тогава с изненада установих, ча на моят капак не са предвидени отворите за щипките който държат кората ... е значи ще се пробива .... ;D
ето така изглеждаше капака първоначално ....
ето я и кората ...
аз намазах местата в които следва да се пъхне щипката с грес, допрях кората към капака, така както следва да стой .... натиснах, за да се отбележи грестта на метала и после по отбелязките се пробива .... първо пробих с 4 мм после разширих до 7 мм ...
е не пробих аз .... ;D ... намерих си пробивач ...
той се справи доста професионално ....
ето това е задния капак вече изцяло надупчен ...
ето това са щипките ...оградените в зелено се ползват за кората на задния капак а оградените в жълто държат хромовите планки на броните ...
останалото е лесно надявате щипките на местата им в кората, намествате кората и я закачате на багажника ... след това си монтирате обратно аварийния триъгълник и отивате да се черпите доволни от добре свършената работа ....