Почивния ми ден , сряда, вместо да ходя да почуквам тук там , седя си в нас и млатя с дървения чук по тънка отверка!
Писна ми от тия Мерцедеси .... с техните огледала.
Понеже вече съм купил ... 5 броя огледала и все се случва нещо ... реших да разровя в кашоните дали нямам тъпата П образна планка , щото лявото огледало започна да се прибира само , когато си поиска. Решението за момента беше тиксо ... ама някак си не ме кефи тоя "ефект".
Та огледалото долу, пластмасата долу (всички знаем как става, да не пиша) и почвам да почуквам.
Трябва да се махнат 2 оси за да се откачи проклетото желязо:
Едната го държи към стойката която се зивинтва към вратата:

Другата го държи към самото огледало:

По-дългата излиза без проблем ... по-малката клеясала

Ляво , новата планка (от някакво огледало останала) .... дясно старата ... едно проклето зъбче е счупено, което се държи към моторчето което прибира огледалото към прозореца

Обаче тая гад счупената я откачих от 2те оси , но не иска да излезе ... единия вариант е да режа кабелите и после да ги събирам, за което нямам време и желание , предпочитам 2ри вариант:
Моторчето е хванато към стойката с 2 винтчета и буксите на кабела и те с 1 винтче:

Кабелите разбира се мармалад (работи всичко все още, ако спре ... кабели БОЛ от другите огледала)

Начуквам му го ... (предпочитам другаде)

Ето това зъбче клатеше върбата:

ТАКА НЕ ТРЯБВА ДА МИНАВА ПРУЖИНАТА:

ОТГОРЕ И Е МЯСТОТО:

Стягаме я :

И набиваме късата ос ... (която почистих от боклуци старателно с дребна шкурка)

Време за изпълнение ... 15 минути (5 от които търсене на клещи)