Благодарение на Серсемина.
Здравейте колеги.Днес собственоръчно смених, висящия лагер на кардана на моята кола.Новия висящ лагер е на марката SWAG.Takaaa-почвам с обясненията и снимките.
Това представлява висящия лагер.Не е точно този който сложих, защото не го снимах Но снимката е примерна.
Вече сме под колата в канала.Сваляме предпазния капак под кардана.Хванат е към купето с три болта.За тук ви трябва ключе №8.
Като го свалите, ще видите кардана и висящия лагер който е хванат за купето с 2 болта ,които се развиват с ключ №13На снимките се виждат и шлиците които свързват частите на кардана след висящия лагер. висящият лагер е развит
Аз първо освободих висящия лагер от купето,след това отидох в задната част на кардана която свързва кардана с дифа.Там има едно гумено каре.На него има 6 болта.3 от тях държат карето към дифа, а другите 3 държат кардана към карето.От едната страна болтовете дсе развиват с ключ №15 а от другата се държи контра с ключ №17.Не е нужно да се развиват и 6те, достатъчно е да се развият само тези които държат кардана.Но аз от незнание развих всичките WinkТака видях как да си сменя карето следващия път.
Ето го карето с болтовете
След като развих болтовете с помоща на малка щангичка освободих кардана от дифа.Кадрана се движи напред,което позволява задната му част да излезе от връзката, между него и дифа която се намира в центъра на гуменото каре.Тука вече е освободен кардана
Следва задължителна белязка на положението на шлиците в предната част на кардана.Макар че има такива фабрично-те почти не се виждат и затова аз направих нови 2...За по-сигурноСлед това дърпате назад кардана и той вече е свален.На тази снимка ,се вижда част от висящия лагер която беше останала на него, понеже стария лагер се беше скъсал.
Това е задната част където гуменото каре свързва кардана и дифа
А това е предната където влизат шлиците на кардана.Даже се виждат фабричните белязки-3 на бро