Сигурно си прав - но системата беше почнала да ме алармира че е за смяна маслото ( изглежда продавача ме беше излъгал че е сменяно скоро - то имаше и етикет кога е сменяно и кога трябва да се смени пак - сменихме го много по-скоро), затова и сложихме Манол и то намаля с много малко (няколко мм) за няколко хиляди км! Не съм слагал друго масло за да направя сравнение, но мисля че си прав - двигателя е много добър и ако се случи колата да не върви, то това не е от двигателя а от изпуснал вакуум например някъде по тръбичките, който вакуум оставя wastegate клапана на турбото отворен.
А относно нивото на маслото - аз държа на собствените си наблюдения - когато нивото на маслото е по средата моята кола върви най-добре!

- пише го в една от книгите както казах, в останалите пише да е над средата и близо до максимума!
Когато я купихме показваше ниво на маслото дори над максимума, но тогава не знаех че трябва да се мери 5 минути след спирането на напълно загрят двигател!
Между другото - при смяната на маслото майстора ме пита колко да сложи и му казах 6.5 литра (толкова е по книжка) - след това наливане показа точно по средата на щеката! Докато на някои места го дават че трябва да е 7 л, дори според майстора трябваше да сложим 7 литра.