-------- -----
Страници: [1] 2   Надолу
Разпечатай
Автор Тема: Преди покупка  (Прочетена 794 пъти)
wartin
Участник
Липсва Липсва

Публикации: 19

« : Януари 05, 2012, 15:02:25 »

Здравейте,

Продадох си старата кола и сега се ориентирам какво ново да взема. Харесал съм А170 с 1.7CDI двигателя. Може ли малко съвети какво да гледам по нея? Всички ли след 2000 са с ESP? И как да позная къса/дълга база, защото съдейки по това, което прочетох - разликата е 12-13 см и на око ще е трудно

Благодаря предварително на всички отзовали се
Активен
misterj
Модератори
Липсва Липсва

Възраст: 46
Местожителство: Велико Търново
Публикации: 8369
Автомобил: 1993 Mercedes-Benz E Class

Mercedes E250D 20V 1994

« Отговор #1 : Януари 05, 2012, 16:04:32 »

Май нямаме много потребители с А клас. Което съм чел е, че по-добре да е след фейслифта. Друг проблем на А класите е, че да смениш нещо, разглабяш много други неща.
Активен

Mad_Bastard
Потребител
Липсва Липсва

Възраст: 23
Местожителство: София
Публикации: 290

« Отговор #2 : Януари 05, 2012, 18:32:06 »

Отвори предния капак и пусни 2лв на стотинки ако падна всичките значи ще е лесен за работа  , Иначе по темата  гледай да е след 2000г защото за да смениш крушката на фара на старата преди фейслифта трябва да сваляш казана за чистачките и казана на антифриза. Ремък нз как се сменява,ама нз и къде се намира казаха двигателя долу за повечето по сериозни работи по двигателя той трябва да е на земята. Другото което, за тея пари които ще дадеш по А класата толкова ще хвърлиш и за Ц и Екласа просто м/у Акласа и останалите модели е че вози като каруца скъпа й е поддръжката, но е лесна за каране широка е лесна за паркира за жена ми е перфектна само гледай да не е от германия че мойта като погледнах отдолу ми се прирева тръбата за хидравликата от 10мм е станала 5.5 само с пръст да я пипна и е прокапала, чупи пружини отзад, като види неравност по пътя веднага ти дърпа волана по неравността нз на какво се дължи това може пък в моя телевизор да е проблема!

Успешна покупка!
Активен
wartin
Участник
Липсва Липсва

« Отговор #3 : Февруари 09, 2012, 12:48:49 »

Привет, колеги!

Покупката е готова - засега колицата е перфектна. Верно всичко е нюню На прима виста не си намерих и антифриза даже откъде влиза, но ще я разучавам Да не говорим, че в началото и чистачки не можах да си пусна - като съм си свикнл да са в дясно на лоста Гумите не са хубави и не смях да я тествам много, но е доста по-добра от дизелите, които съм карал досега

Сега ще преровя форума за документация, че книжката ми е Италиано - ако някой има и не е шернал, плс да ми я прати

Поздрави на всички!
Мартин
Активен
Acho
Потребител
Онлайн Онлайн

Възраст: 47
Местожителство: Варна
Публикации: 947

W210 E220 Diesel Elegance

« Отговор #4 : Февруари 09, 2012, 12:50:52 »

Ами поне модела дай. А170 с 1.7CDI това беше харесал в началото. Туй ли купи колега ?
Пък за гумките, ще си я обуеш с хубави. Едно по едно ще си стегнеш всичко.

П.С. Честито колега. Със здраве да си я ползваш, и 10 години на майстор да не стъпваш. А за крушките- то пък няма всеки ден да ги сменяш я ?
« Последна редакция: Февруари 09, 2012, 13:20:15 от Acho » Активен

Шофьорски стаж - ами не знам точно колко е. От 20 Май 1981 година -> категория "M". От 10 Април 1984 година -> категории "A,B,C,T".
wartin
Участник
Липсва Липсва

« Отговор #5 : Февруари 09, 2012, 13:07:03 »

Точно това, да - да бях казал A170 CDI, 2000 - след лифта е, ама пак ми се струва трудна смяната на крушката 
Активен
thedreamer
Потребител
Липсва Липсва

Възраст: 37
Публикации: 827

W202 C250TD Elegance, Automatic 1998

« Отговор #6 : Февруари 09, 2012, 15:17:43 »

Честито колега! Гледам че са много икономични тези коли - 6,5 l/100km  градско ги дават -

http://www.cars-data.com/en/mercedes-a-170-cdi-elegance-90hp-33990/specs.html

Това намерих за А-класата, към 240 (даже 308 стр. с ел. схемите в края) страници е, на руски -

http://letitbit.net/download/1525508/4373.45a9d656123099125c33fc96c953c422/Mercedes_A_classe_97_04_Avtomanual_com.rar.html
Активен
wartin
Участник
Липсва Липсва

« Отговор #7 : Февруари 09, 2012, 15:21:11 »

Благодаря много, само дето след фейслифта 1983 не разбираме руски  no А колата има само италианска книжка, което е още по зле. Продължавам да търся, поне да знам защо ми се дърпа копчето за фаровете към мен и разни други пикантерийки
Активен
wartin
Участник
Липсва Липсва

« Отговор #8 : Февруари 20, 2012, 09:45:48 »

Колеги, забелязах нещо странно като покарах колата повече:

Когато я изгася, дори да извадя ключа се чува едно бръмчене като от охлаждаща перка и като изляза виждам лек пушек излизащ в ляво, под шофьорската врата. Не изглежда като пара - по скоро си е изгорял дизел. Какво може да е това? Понякога продължава и след заключването на колата?!?

Благодаря предварително!

Поздрави,
Мартин
Активен
misterj
Модератори
Липсва Липсва

Mercedes E250D 20V 1994

« Отговор #9 : Февруари 20, 2012, 10:46:49 »

Печката явно ще отказва.
Активен

wartin
Участник
Липсва Липсва

« Отговор #10 : Февруари 20, 2012, 11:19:42 »

Това е при изключена печка ?!?
Активен
misterj
Модератори
Липсва Липсва

Mercedes E250D 20V 1994

« Отговор #11 : Февруари 20, 2012, 11:44:22 »

Само докадки. При ЦДИ има печка и не виждам какво друго да пуши при изключен двигател, освен тя самата да не може да се изключи.

Дано някой с ЦДИ да се изкаже по въпроса.
Активен

wartin
Участник
Липсва Липсва

« Отговор #12 : Февруари 20, 2012, 12:09:22 »

Аз подозирах някоя дупка в ауспусната система, а бръмът да е перката на охлаждащата с-ма. Тя май е двукръгова и постоянно работи. Но ще трябва наистина някой по-разбиращ от мен да каже

Пушекът е същият на мирис и визуално като този от ауспуха.

Поздрави на всички и предварително благодаря на отзовалите се!
Мартин
Активен
damyaniq
Участник
Липсва Липсва

Публикации: 31

« Отговор #13 : Февруари 20, 2012, 12:48:05 »

Здравейте!След изключване на колата печката продължава да работи още извесно време,шумът се чува под седалката на шофьора.При температура под 5 градуса печката се включва автоматично!Копчето за изключване на печката,е последното от страна на шофьора,в изключено положение червеното светодиодче в копчето свети!
Активен
wartin
Участник
Липсва Липсва

« Отговор #14 : Февруари 20, 2012, 13:10:12 »

Тоест при светещ светодиод на копчето, печката е изключена, така ли?
Активен
granity
Участник
Липсва Липсва

Публикации: 7
S 202 C250TD 97 ; W168 A170 CDI 99

« Отговор #15 : Февруари 20, 2012, 17:52:17 »

Здравейте ,нов съм тук и от месец и аз притежавам А 170 W168 Avangarde.Колегата, който пита защо се издърпва копчето за фаровете ще му отговоря така.Предполагам това са фаровете за мъгла при първото положение се включват предните а при второто и задния.Имам и С класа S202 250TD.А за кратко и S210 300TD и при двата други мерцедеса копчето за фаровете работеше по този начин.Що се отнася до печката погледнах в ръководството на руски ,но явно там е объркано защото пише,че е за подгрев на задното стъкло -А всъщност този бутон е на централната конзола.Да когато свети е изключена печката.Същото се отнася и за климатика от бутон Еко.Ако имаш още неясности питай каквото мога ще отговоря.Поздрави  и много безаварийни километри.
Активен
wartin
Участник
Липсва Липсва

« Отговор #16 : Февруари 21, 2012, 10:59:10 »

Благодаря, Granity!

Тоест 'по дефолт' климатика работи, така ли? Може ли да се настрои това да не е така?!?
Активен
granity
Участник
Липсва Липсва

« Отговор #17 : Февруари 21, 2012, 11:22:54 »

Ами на Ц клас-ата ми в зимния сезон бутон еко свети в червено винаги -тоест климатика е изключен и работи парното.Ако искам да променя нещата просто натискам пак бутона-но на кой му е нужен климатик зимата.С А клас-ата предполагам пак са аналогични нещата само където парното е доста по слабо в тези студове и за да е по комфортно трябва да се включи и печката лично впечатление.Другите ми коли не са имали печка до сега и парното се справяше повече от отлично.
Активен
damyaniq
Участник
Липсва Липсва

Публикации: 31

« Отговор #18 : Февруари 21, 2012, 12:38:51 »

Парното работи при включен климатик/без да свети бутона СЕ/ Топли мн.добре ,темтературата се регулира от копчето с градусите. Печката е за първоначално подгряване на двигателя,и купето.
Активен
granity
Участник
Липсва Липсва

« Отговор #19 : Февруари 21, 2012, 12:57:17 »

Според теб климатика не може да се изключва така ли ?Аз не виждам логика да го направят бутона вкл.изкл ,че и с лампичка. За печката ми е ясно,че е за първоначално подгряване на двигателя -/CDI-то има нужда /и за купето.Но миналия ден пътувах 80км  и така и не можа да се стопли както аз искам вътре-това без включена печка.Днес сутринта си направих експеримент преди да я запаля да пусна печката и за 10мин температурата стана коренно различна с нейна помощ макар и градско каране.Това ме навява на мисълта,че самото парно е доста слабо или аз имам проблем с него някакъв,или прекалено много очаквам от тази кола.За регулирането с копчето за градусите също ми е ясно нито съм идиот нито това ми е първата кола.Возил съм се и при приятели с разни френски таратайки също се оплакват от слабо парно.За това смятам,че тук синдрома е същия. 
Активен
Mercedes форум

Активен
Страници: [1] 2   Нагоре
Разпечатай
Отиди на:  

Ровър Rover Магазини Сервизи Части Купува Продава |