-------- -----
Страници: [1]   Надолу
Разпечатай
Автор Тема: ПРОБЕМ С А160CDI  (Прочетена 243 пъти)
m_irko75
Участник
Липсва Липсва

Публикации: 4

« : Януари 24, 2012, 16:50:13 »

ЗДРАВЕЙТЕ,НАСКОРО СИ КУПИХ А160 ЦДИ 60К.С. 99Г. ПРОБЛЕМА Е ЧЕ ПРИ ВДИГАНЕ СЛЕД 120КМ.МОЩНОСТА НАМАЛЯ И НЕ МОЖЕ ДА СЕ ФОРСИРВА НА МЯСТО ПОВЕЧЕ ОТ 2500ОБОРОТА НЕ МОЖЕ ДА ВДИГНЕ.СЛЕД КАТО Е УГАСЯ И СЛЕД ТОВА Е ЗАПАЛЯ ВСИЧКО Е НОРМАЛНО ДО СЛЕДВАЩТОТО ВДИГАНЕ НА 120КМ.ПОМОГНЕТЕ НЯКОЙ ЗНАЕ ЛИ ТОВА НОРМАЛНО ЛИ Е?
« Последна редакция: Януари 24, 2012, 17:03:37 от m_irko75 » Активен
achko
Участник
Липсва Липсва

Публикации: 6

« Отговор #1 : Януари 24, 2012, 17:46:24 »

Човек добре се подредихме с тези кенефчета )Само да ти кажа, че тук хората не отбират много от двигатели, а само си четата. Сега да ти отговоря направо. Колата ти влиза в авариен режим и затова не може да се форсира. Когато я изгасиш и запалиш отново, грешката се запаметява в компютъра и колата отново влиза в нормален режим на работа. При мен А180 CDI го прави същото и грешката е от датчик на турбото, но за подобно поведение причините могат да се ужасно много, така че отивай някъде на диагностика. Повечето сервизи четат грешки на Мередес. В моя случай все още нямам решение защото майсторите ни са от тъпи по тъпи и на места вдлъбнати. Повечето от тях си нямат грам идея от устройството на новите дизели и ги гледат със страхопочитание )) Хайде успех..
Активен
m_irko75
Участник
Липсва Липсва

« Отговор #2 : Януари 24, 2012, 18:59:01 »

ЗДРАВЕЙ ХОДИХ В ЕДИН СЕРВИЗ ИЗКАРАХА ГРЕШКА ПОВИШЕНО ДАТ4ИК ПОВИШЕНО НАЛЯГАНЕ.КАДЕ Е ТОЙ НЕМОГАТ ДА МИ КАЖАТ.И ТОЖА СИ БЕШЕ НАПРАВО НЕЗНАМ.ИНА4Е КОЛАТА СИ ПАЛИ.ЗАБРАВИХ ДА ОТБЕЛЕЖА 4Е МАЛКО ПУШИ ПРИ ПО РЯЗКО ПОДАВАНЕ НА ГАЗТА.4ЕРЕН ДИМ.ОТ ГОРИВНИЯТ ФИЛТАР ОТ ТРАБАТА КОЯТО ОТИВА КАМ ПОМПАТА, ПРОЗРА4НАТА ПОСТОЯННО ИМА МЕХУР4ЕТА.НОРМАЛНО ЛИ Е?
Активен
damyaniq
Участник
Липсва Липсва

Публикации: 31

« Отговор #3 : Януари 24, 2012, 19:21:50 »

Здравейте!Колега в прозрачната тръбичка която отива към помпата не трябва да има въздушни мехурчечта!Смени горивния филтър явно е задръстен с мръсотия,ако не се оправи от това провери горивната система,от някъде смучи въздух! Смени горивния филтър,мисля че ще се оправи!Успех!
Активен
Deodriver
Потребител
Липсва Липсва

Възраст: 21
Местожителство: Смолян
Публикации: 558

Mercedes C220d 96г. Mercedes 308D 90г и 1317

« Отговор #4 : Януари 24, 2012, 20:18:55 »

ЗДРАВЕЙ ХОДИХ В ЕДИН СЕРВИЗ ИЗКАРАХА ГРЕШКА ПОВИШЕНО ДАТ4ИК ПОВИШЕНО НАЛЯГАНЕ.КАДЕ Е ТОЙ НЕМОГАТ ДА МИ КАЖАТ.И ТОЖА СИ БЕШЕ НАПРАВО НЕЗНАМ.ИНА4Е КОЛАТА СИ ПАЛИ.ЗАБРАВИХ ДА ОТБЕЛЕЖА 4Е МАЛКО ПУШИ ПРИ ПО РЯЗКО ПОДАВАНЕ НА ГАЗТА.4ЕРЕН ДИМ.ОТ ГОРИВНИЯТ ФИЛТАР ОТ ТРАБАТА КОЯТО ОТИВА КАМ ПОМПАТА, ПРОЗРА4НАТА ПОСТОЯННО ИМА МЕХУР4ЕТА.НОРМАЛНО ЛИ Е?

Датчик за налягане,ми говори за налягане на турбината.Съответно клапан на турбото,която явно неможе да разтовари и пренадува.Другия вариянт е МАP сензора на всмукателните колектори,които също отчита налягането на постъпващия въздух.
Активен

Mercedes LifeStyle
m_irko75
Участник
Липсва Липсва

« Отговор #5 : Януари 24, 2012, 20:33:02 »

KOLEGA,GRE6KATA E MOJ ,STAVA NA VAPROS ZA DAT4IK POVI6ENO NALIAGANE NA GORIVOTO DA YTO4NA,IZVINETE
Активен
achko
Участник
Липсва Липсва

Публикации: 6

« Отговор #6 : Януари 24, 2012, 21:26:55 »

Е добре бе тия, като ти го казаха това не ти ли обясниха за какво иде реч. Сега грешката ти повишено налягане на горивото в рейла ли е?
Малеее, мразим ги тия нови дизели смотани катафалки ... еххх бенза си е друго.
Виж сега това най вероятно ти е датчика за рейл налягането намира се на края на самия рейл, който влиза в дюзите. Това е една тръба намира се под филтърната кутия най вероятно и за нея са закачени дюзите. Чувал съм, че този датчик често дава фира, така че сменяй и карай.

Активен
Mercedes форум

Активен
Страници: [1]   Нагоре
Разпечатай
Отиди на:  

Ровър Rover Магазини Сервизи Части Купува Продава |