TuNNinG
Участник

Липсва
Местожителство: Велико Търново
Публикации: 33
Mercedes C180 Classic 97 Automatic
|
 |
« : Януари 31, 2012, 02:36:57 » |
|
Здравейте приятели, колеги? Надявам се да не съм нарушил някое от правилата, ако е така извинявам се. Моят проблем е следния: Лятно време колата си пали няма грижи, обаче температурите паднат ли около 0 градуса и започва да пали от втори-трети път (днес на минус 15 от четвърти път). Зареждах акумулатора, слагах друг голям от камион, пак така... От 1000 км насам съм с газов инжекцион и съответно със свещи ngk еднополюсни (така ме посъветва газовият инженер)  Докато се опитвам да запаля, трака хлопа и като мине 700 оборота и поема, от там всичко е песен. Колата е ц180 97г 122 к.с. с автоматична кутия(внос от Германия миналия октомври). Благодаря ви!
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
|
sim
|
 |
« Отговор #1 : Януари 31, 2012, 22:31:32 » |
|
Здрасти ! надявам се , че се опитваш да запалиш на бензин , но за всеки случай е добре да спреш газта от бутилката , защото е възможно някой от клапаните в изпарителя да изпуска и да се получава прекалено обогатена смес . Предполагам знаеш , че центровките се правят на безин , и след това на газ . 
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
BENZBOSS
Потребител

Липсва
Публикации: 4791
W140 S500 1999 W140 S420 1999 W140 S320 1994
|
 |
« Отговор #2 : Февруари 01, 2012, 08:13:19 » |
|
и маслото тьнко,че ако си с дебел минерал и може да става на желе.
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
TuNNinG
Участник

Липсва
|
 |
« Отговор #3 : Февруари 01, 2012, 09:19:31 » |
|
Снощи преди да я изгася, превключих на бензин и в момента е минус 20, ще пробвам да я пална :  : иначе маслото е 10 на 40 репсол. Снощи също стана и друг проблем, дисплея за температура му изгасна осветлението и се вижда ама ако е осветен от друга светлина, работи си но просто не свети както другите... Прочетох някои теми за това ама не съм решил какво да правя още, както и да е  благодаря ви за отговорите колеги!
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
Acho
Потребител

Онлайн
Местожителство: Варна
Публикации: 947
W210 E220 Diesel Elegance
|
 |
« Отговор #4 : Февруари 01, 2012, 09:40:19 » |
|
Абе като чета постингите на колегите, таз зима - мамата ни разката. Кой не пали, кой прекъсва, кой парното, кой маслото смеси, кой скоростите, кой централното заключване, ужас - все мизерии. Егати ЛЕДЕНАТА ЕПОХА дето ни сполетя.
|
|
|
|
|
Активен
|
Шофьорски стаж - ами не знам точно колко е. От 20 Май 1981 година -> категория "M". От 10 Април 1984 година -> категории "A,B,C,T".
|
|
|
TuNNinG
Участник

Липсва
|
 |
« Отговор #5 : Февруари 01, 2012, 12:01:35 » |
|
Запали на минус 15 ама от втория път  а проблема с дисплея на температурата също го оправих! Забих един български шамар на таблото и светна моментално
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
|
Andro73
|
 |
« Отговор #6 : Февруари 01, 2012, 12:33:36 » |
|
Абе като чета постингите на колегите, таз зима - мамата ни разката. Кой не пали, кой прекъсва, кой парното, кой маслото смеси, кой скоростите, кой централното заключване, ужас - все мизерии. Егати ЛЕДЕНАТА ЕПОХА дето ни сполетя. Да колега егати студа, на мойта пък взе нещо да й чука предницата откакто хвана снега и големия студ във Варна. Гледах я от долу на хидравличен крик(цялата вдигната), проверих шарнирите(сменени са септември м.г.) и нищо а като мина по бабуна и се чува гадно чукане от към амортисьорите, но те пък са газови възможно ли е да са замръзнали. Между другото мойта е с доста нисък клиренс защото е испълнение ESPRIT, направо съм в шах.
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
|
|
Acho
Потребител

Онлайн
Публикации: 947
W210 E220 Diesel Elegance
|
 |
« Отговор #8 : Февруари 01, 2012, 12:55:50 » |
|
При мене (E220 Diesel Elegance) си е така заводско. Под задната седалка, където е отсека за акумулаторната батерия, всичко ми е с такова кече-вата. И отгоре си има като покривало. На топличко, готов задушен, дето се вика. Аз само съм пуснал там един звездо-гаечен ключ 13, ако стане нещо (недай Боже) - да мога бързо да откача кабела от клемата на батерията. Не тогава да се вайкам, ама къде беше, ама то няма сега 13-ка под ръка, и т.н.
|
|
|
|
|
Активен
|
Шофьорски стаж - ами не знам точно колко е. От 20 Май 1981 година -> категория "M". От 10 Април 1984 година -> категории "A,B,C,T".
|
|
|
TuNNinG
Участник

Липсва
|
 |
« Отговор #9 : Февруари 01, 2012, 14:22:11 » |
|
Много добър съвет, със сигурност ще се възползвам  благодаря
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
djquickmix
Участник

Липсва
Публикации: 4
Mercedes S202 C180T 1997
|
 |
« Отговор #10 : Февруари 02, 2012, 20:26:53 » |
|
Дебитомера може да прави мизерии заради студа - и при мен го има същия проблем. 
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
|
|