-------- -----
Страници: 1 [2]   Надолу
Разпечатай
Автор Тема: Проблем с акумулатора !!!  (Прочетена 673 пъти)
Deodriver
Потребител
Липсва Липсва

Възраст: 21
Местожителство: Смолян
Публикации: 558

Mercedes C220d 96г. Mercedes 308D 90г и 1317

« Отговор #20 : Февруари 04, 2012, 21:56:41 »

Предполагам на колегата генератора му е отишъл.Преди два дена на мой познат давал ток(Audi A4 TDi) и му изгорял генератора.Лошо му стана... Новите коли нетърпят подаване или даване на ток,все нещо изгаря и си е...ма..та.А ако ти изгори някох модул за 2-3хилки не ми се мисли doh
Активен

Mercedes LifeStyle
Acho
Потребител
Онлайн Онлайн

Възраст: 47
Местожителство: Варна
Публикации: 948

W210 E220 Diesel Elegance

« Отговор #21 : Февруари 05, 2012, 09:49:41 »

Абе то ток може се подава на всеки един модел, в аварийна ситуация на пътя. Ама не като нас, от друга кола, че и със запален двигател и се форсира даже - за да има достатъчно мощност в ел. системата на здравата кола. Редно е от голяма външна батерия, щатна, специално за даване на ток. От тия на количка, заредена, удобна, с хубави дълги кабели. Както му е реда. Но обикновено като дойде нуждата на пътя, такава специална количка с читава батерия няма.

Другото лошо нещо е, че може закъсалата кола да има проблем в инсталацията някъде, не само да й е слаб акумулатора. И като запалиш твойта и форсираш, още при закачането на кабелите към закъсалия - ПРАС една яка искра и стой та гледай тогава. И при теб нещо ще дефектира по електрониката, или поне ще е много кофти за твоя, здравия акумулатор - като го сяцкаш така с късо. А като е от количката, няма да е фатално. Нищо няма да изгори.

П.С. А за горивото (да не е на резервата, на дъното) особено и през зимата - това си е златна истина. Къде ще тръгвам аз зимата с 5-7 литра гориво ? Готов съм закъсал някъде, и то посред зима. Макар че, водата е по-тежка от горивото и винаги си е най-отдолу, баш на сондата. И като съм си мислил, дали отгоре върху водата ще има 5 или 50 литра - пак от нея ще смучи помпата. Най-добре е да доливат добавките или като едно време, като нямаше такива специални химии, газ или бензин слагаха старите шофьори. Колко е било ефективно не се знае, ама съм виждал много пъти.
« Последна редакция: Февруари 05, 2012, 10:00:02 от Acho » Активен

Шофьорски стаж - ами не знам точно колко е. От 20 Май 1981 година -> категория "M". От 10 Април 1984 година -> категории "A,B,C,T".
misterj
Модератори
Липсва Липсва

Възраст: 46
Местожителство: Велико Търново
Публикации: 8369
Автомобил: 1993 Mercedes-Benz E Class

Mercedes E250D 20V 1994

« Отговор #22 : Февруари 05, 2012, 11:41:23 »

За по-старите дизели се дава даже до 30% бензин зимата. Но говоря за модели от типа на W123 и първите 124ки.
В Гренландия така караха такситата  biggrin biggrin biggrin

Обаче новите дизели не са мислени да карат на бензин. Там май само с добавки и газ ще стане.
Активен

Acho
Потребител
Онлайн Онлайн

Възраст: 47
Местожителство: Варна
Публикации: 948

W210 E220 Diesel Elegance

« Отговор #23 : Февруари 05, 2012, 12:21:02 »

Така е Misterj. И аз за старото време имам такива спомени. Не за най-съвременните бързооборотни дизелови машини. Даже като се дипломирах през '91, започнах да работя в Балкан Турист на Златни пясъци. Там през зимата на ведомствената ни бензиностанция, където зареждаха автобусите и микробусите, в 15 тонния резервоар с дизеловото гориво се изписваше и добавяше бензин. До около 10-15% от дизела. Макар че, автобусните дизели не бяха предкамерни дизели, ами с директно впръскване.

Говорил съм с шофьорите и са ми казвали, че има промяна, усещало се че има добавен бензин в нафтата. По-леко палене през зимата, съвсем леко чука дизела отначало, ама като поработи малко и стопли, утихва и е ОК. И като цяло било по-добре от чистата нафта.
Активен

Шофьорски стаж - ами не знам точно колко е. От 20 Май 1981 година -> категория "M". От 10 Април 1984 година -> категории "A,B,C,T".
Mercedes форум

Активен
Страници: 1 [2]   Нагоре
Разпечатай
Отиди на:  

Ровър Rover Магазини Сервизи Части Купува Продава |