Acho
Потребител

Онлайн
Местожителство: Варна
Публикации: 948
W210 E220 Diesel Elegance
|
 |
« Отговор #21 : Февруари 05, 2012, 09:49:41 » |
|
Абе то ток може се подава на всеки един модел, в аварийна ситуация на пътя. Ама не като нас, от друга кола, че и със запален двигател и се форсира даже - за да има достатъчно мощност в ел. системата на здравата кола. Редно е от голяма външна батерия, щатна, специално за даване на ток. От тия на количка, заредена, удобна, с хубави дълги кабели. Както му е реда. Но обикновено като дойде нуждата на пътя, такава специална количка с читава батерия няма.
Другото лошо нещо е, че може закъсалата кола да има проблем в инсталацията някъде, не само да й е слаб акумулатора. И като запалиш твойта и форсираш, още при закачането на кабелите към закъсалия - ПРАС една яка искра и стой та гледай тогава. И при теб нещо ще дефектира по електрониката, или поне ще е много кофти за твоя, здравия акумулатор - като го сяцкаш така с късо. А като е от количката, няма да е фатално. Нищо няма да изгори.
П.С. А за горивото (да не е на резервата, на дъното) особено и през зимата - това си е златна истина. Къде ще тръгвам аз зимата с 5-7 литра гориво ? Готов съм закъсал някъде, и то посред зима. Макар че, водата е по-тежка от горивото и винаги си е най-отдолу, баш на сондата. И като съм си мислил, дали отгоре върху водата ще има 5 или 50 литра - пак от нея ще смучи помпата. Най-добре е да доливат добавките или като едно време, като нямаше такива специални химии, газ или бензин слагаха старите шофьори. Колко е било ефективно не се знае, ама съм виждал много пъти.
|
|
|
|
« Последна редакция: Февруари 05, 2012, 10:00:02 от Acho »
|
Активен
|
Шофьорски стаж - ами не знам точно колко е. От 20 Май 1981 година -> категория "M". От 10 Април 1984 година -> категории "A,B,C,T".
|