-------- -----
Страници: 1 [2]   Надолу
Разпечатай
Автор Тема: CL 500-Проблем с вакуум помпа и аларма  (Прочетена 3758 пъти)
SAMURAIJACK
Потребител
Липсва Липсва

Възраст: 35
Местожителство: New York-USA (София)
Публикации: 100
(CL 500-W140 )Dzvero(W124-300 E)Дзверко

« Отговор #20 : Февруари 22, 2009, 17:19:19 »

Абе-а що трее да разкачам сички маркучета като мога да мохна само капака(дъното)на кутията...всмисъл нема да е много удобно за работа ама като знам колко чудо ще потроша ако опитам да махам тия маркучета...-а така махам капака...бия всичко вътре-пръскам го като ка се пръска с аерозол срещу хлебарки....па го бием...и го псуем....и....квот такова : ;D
Активен
BENZBOSS
Потребител
Липсва Липсва

Местожителство: San Diego, California
Публикации: 4791

W140 S500 1999 W140 S420 1999 W140 S320 1994

« Отговор #21 : Февруари 22, 2009, 18:00:53 »

Леко изодзадзе тогава му отвори дьното ма махни преди това трите болта дете го дьржат и го отвори.После му махни квото маркучи можеш да скубеш от там,продухай и смажи и как е отворено я пробвай да развьрти.
Рьчкай нещо там - заключване,клапи на парното и леко чукай с отверката.Мое и да го пцуеш ма не го бий много - номера е от вибрациите да отпусне и превьрти тоя електромотор и да смаже кьдето каквото има,а не да го пребиеш като Срьбски наемник сополив циганин.

Това на снимката е 7-8 кинта флакона.С твоите темпове на ремонти ще ти извади едно 5 години поне.Антени,люк,панти,ключалки,електромотори,снадки по жилата,буксите на кабелите по мотора - това дюзи,дросел,сензори....................всичко сьм минал с тая макина и дьржи кучето.

И не го бий. ;DТи ако не си му .....майката с тоя якия бушон пак е кьсмет.
Активен

В историята:

W124 E320 1994
W124 300E 1988
W123 300D 1977
W123 240D 1982

www.mercedes-bulgaria.com
SAMURAIJACK
Потребител
Липсва Липсва

« Отговор #22 : Февруари 22, 2009, 18:39:18 »

Намерих си и 2ра отвертка....и положението става ОПАСНО....добре ,че ледърмана ми е в работата....хахаха.... ;D
Активен
BENZBOSS
Потребител
Липсва Липсва

Местожителство: San Diego, California
Публикации: 4791

W140 S500 1999 W140 S420 1999 W140 S320 1994

« Отговор #23 : Февруари 22, 2009, 19:11:38 »

Жокерче да не се чудят за какво им говориш.

Викам му вчера по телефона - хвани с 2 малки отверки и вади маркучето,хващаш ги като куки за плетене и................

И той ми вика МА АЗ ИМАМ САМО ЕДНА :o :o :oБаси човека.Да не ви обяснявам как му казвам - Сега ако можеш да свалиш и маркучето и го чувам как се напьва,следващия момент ми уточнявам МА С ОТВЕРКА,С НОКИ НЯМА ДА СТАНЕ и той...........ААААА добре,че ми каза.............. ;D

И сьм много щастлив,че ти няма Латермана да знайш. ;D ;D ;DМолим ти се не троши нищо и снимай,а аз отивам да ти сменя ника от Самурай на Кумацуто
Активен

В историята:

W124 E320 1994
W124 300E 1988
W123 300D 1977
W123 240D 1982

www.mercedes-bulgaria.com
misterj
Модератори
Липсва Липсва

Възраст: 46
Местожителство: Велико Търново
Публикации: 8369
Автомобил: 1993 Mercedes-Benz E Class

Mercedes E250D 20V 1994

« Отговор #24 : Февруари 22, 2009, 20:06:49 »

Абе като гледам и Самурая е с две леви като мен, ама.... ще видим какво ще заснеме. Дано не са счупени нокти на ръцете, че ще те обвинят в старинни мъченически методи и ще стане една....
Активен

SAMURAIJACK
Потребител
Липсва Липсва

« Отговор #25 : Февруари 23, 2009, 02:22:48 »

Ха ей мъ на
Ми...пак никва не я свърших..пък и нищо не съм снимал защото няма смисъл-помпата е същата като на снимките на Боса-а посмъртно нямаше как да снимам как вадя маркуча...
Но пък хубаво е да се знае ,че със питане далече се стига....щото аз вчера разбрах че трябва да извядя маркучето от самия щуцер....а оня Асен ми расправя-"лееекичко го подхвани от двете страни,,има 4ри крачете-ще излезе спокойно"...а аз се пуля и викам бе кви крачета дееба..ама днеска па се мъчих десетина м инути и викам чакай пак да му звънна-да питам дали не може да го извадя самия шщуцер..и той вика-ми да ве..нали тва ти обяснявам...... :o....е като разбрах го извадих за 5 секунди некъде,,,,,(сецане му е майката)
Продухах го със компресор...напръсках го със ВД40..ама хубаво го напръсках-включая и навътре в маркуча...събрах сичко...сложих бушона.....и цъ.... >
Явно ще трябва да сваля цялата помпа..ама като се стопли малко..а и може да се раздвижи за някои и друг ден...
Както и да е-скоро сагата ще има продължение...

Поздрави
Активен
SAMURAIJACK
Потребител
Липсва Липсва

« Отговор #26 : Май 29, 2009, 23:57:56 »

И така другари -ето го завърщека на драмата
от България си купих нова помпа....отидох вчера за риба...и си я смених докато плувките ми седяха мазно във водата...и.....все едно никога не се е случвало да се счупва мамка и....мазно се отключи..заключи...отовори багажника...изкара пластината за затваряне(тая над номера)...после само леко го притворих и вакуумчето си я засмука....седалките се надуха на макс....абе кво да Ви разправям
КЕЕФФФФФФФФФФФФФ ;D :D
ама пак добре,че нищо не се е поломило от седене...тва вече 2-3 месеца май я няма тая помпа....то беше трескане..то беше чудо...

Та да заключа
ако Ви е тръгнала помпата-първо ще разберете ако почва да се чува някакъв странен шум след като стратирате колата-примерно ако моторчето (това в помпата де)продължава да бачка и не се изключва-да ви горят бушони или чисто и просто ако един ден не ви се заключат вратите

Процедира се-първо се проверява отнякъде да не изпуска въздух по въздухопроводите(как се прави тва-немам идея-питайте Асен) :P
После евентуално се изключва бушона-той е в таблото което е в багажника-и си го пише кои точно е =с;ед като го рестартирата и всичко се оправи-може да закрепи за малко ,но определено има някъв проблем

после ако пак ви мъчи-време е да сваляте помпата-обяснения по горе-и я почистете хубаво/...и я смажете....(междудругото свалянето на въздухопроводите от помпата е малко тънка работа-то са едни щуцерчета там-требе да се пипа внимателската,но щом аз успях с моите танкистки пръсти..и Вие ще успеете-последния път използвах ножче от тия с многото неща по тях-като на швейцарската армия-отворих първото острие и последното -и точно се получаваше така ,че да влезе между крачетата на щуцера и да ги разтвори та да може да го издърпате(малееее как сесксистко звучи)....) и не забравяйте да отбележите положението на маркучетата предварително ,че после свят ще ви се извие докато ги уцелите

И...абе изобщо кво да обяснявам-то всичко си е описано по горе (от Асенчо)....а ако има нещо питайте=ш помагаме
Активен
misterj
Модератори
Липсва Липсва

Възраст: 46
Местожителство: Велико Търново
Публикации: 8369
Автомобил: 1993 Mercedes-Benz E Class

Mercedes E250D 20V 1994

« Отговор #27 : Май 30, 2009, 00:19:09 »

Всичко е добре, когато завършва добре 
Активен