-------- -----
Страници: [1]   Надолу
Разпечатай
Автор Тема: проблем с ЕСП.БАС.АБС.  (Прочетена 504 пъти)
bulentss
Участник
Липсва Липсва

Публикации: 6

« : Август 09, 2011, 13:12:55 »

здр.колеги  имам мерцедес ЦЛК 230.197коня автоматик. 2000г.кабриолет.светят ми 3 те  лампички на таблото от лявата страна кадето светят при подаване на контакт  и като се запали колата  тези лапмички загасват и след известно  време като карам колата  тези лампички   АБС. БАС.ЕСП. почват да светят и колата влиза в авариен режим и неще да варви не сменя скорости и варви само на една скорост колата трепери   всичко на таблото ми свети и ми излиза на таблото ЕСП дефективе ми пише но сам забелязал  това не го прави кокато колата е студена а  го прави когато е загряла но на нормално пак е на 80/82,градуса.ходих на диагностика и ми казаха че е от модула за ЕСП БАС АБС.а и трябвало да се  смени или  ако е визможно да се опита да се  поправи този модул губело комуникацията си и за това светели тези лампички и колата влизала в авариен режим .няккои ако знае каде може да се купи  този модул или нещо по впроса как може да се оправи да ми пише .благодаря предварително )))))
Активен
niknd
Потребител
Липсва Липсва

Местожителство: Стара Загора
Публикации: 632
S400cdi

« Отговор #1 : Август 09, 2011, 17:28:59 »

опитай да му почистиш буксите- напръскай ги с
контактен спрей и ги сложи и махни няколко пъти
иначе модул нов от БС
втора употреба от морга но имай напредвид ,че трябва
да се привърже към колата нестава да го свалиш от старата
и да го сложиш на твойта
има сервизи дето го могат ама не всички
а този модул си е цифра нов към 2000
в моргите за колкото се спазариш
Активен
bulentss
Участник
Липсва Липсва

« Отговор #2 : Август 10, 2011, 10:48:48 »

мерси колега но  неразбрах коя букса тази кадето се вижда от пръв поглед  една черна или  има и  друга букса  някаде кадето не се вижда ??? и този проблем не ми го прави мн  често на месеца един пт  или два но го прави и кат загася колата  изчаквам  2,3 мн ти и се оправя но пк и понякога не се оправя мн особенна работа  страх мее е да излизам на дълъг пт щото ако го направи този проблем  няма да мога  да се пребера лесно щото  колата  не варви остава на една скорост и само с нея бавно бавно варви  yes ..но сега  пак и за буксата ще пробвамм да я изкарам и да я почистя .
Активен
niknd
Потребител
Липсва Липсва

S400cdi

« Отговор #3 : Август 10, 2011, 18:25:08 »

буксата е на модула дето пише АБС
и на него са 3 или 4 бяха
извади ги всичките
Активен
bulentss
Участник
Липсва Липсва

« Отговор #4 : Август 10, 2011, 22:08:20 »

така кадето  модула е  от дясно веднага  като се отвори капота точно до десния  фар нали  за тзи модул говорм  кадето пише АБС върху модула но там има само една букса черна на нея бкарани кабели има  не видях други вкарани букси .. днеска  пробвах като размрдам тази  букса  светлините  на таблото  изгасват оправя се и като спра да я мърдам след 20 /30 секунди пк светват тези севтлини на таблото мн интерсна  работа  или има  някакв скисан кабел който губи връзката и като размрдам буксата се оправя или на истина  модула  е за смяна или  за ппоправка  hmm
Активен
niknd
Потребител
Липсва Липсва

S400cdi

« Отговор #5 : Август 11, 2011, 16:28:34 »

не това ти е хидравличния блок на АБС
имаш "компютър "който трябва да се намира
в двигателния отсек където са ти бушоните
бяла лъскава кутия
Активен
bulentss
Участник
Липсва Липсва

« Отговор #6 : Август 11, 2011, 17:46:05 »

колега говорим за ЦЛК 230.2000година или аз  немога да го намеря или ти се  бъркаш ..кадето споменаваш за хидравличния блок на АБС а точно това от горе е лъскаво и пише ЕСП отгоре точно след десния фар  стои и точно за  тази кутия става въпрос защото  кат ми светнат лампите на таблото и като размардам тази кутия и кабелите които влизат  в кутията  се оправя за 10/20 секунди и после пак светват трчбва после да изчакам един ден за да се оправи само даже и на диагностиката ми казаха  че проблема  е от този модул но незнам какво трябва да се направи ако знаеш  нещо по вупроса да ме уптваш  ::
Активен
Mercedes форум

Активен
Страници: [1]   Нагоре
Разпечатай
Отиди на:  

Ровър Rover Магазини Сервизи Части Купува Продава |