-------- -----
Страници: [1]   Надолу
Разпечатай
Автор Тема: Няколко въпроса за CLS  (Прочетена 550 пъти)
pawko
Участник
Липсва Липсва

Публикации: 2

« : Юли 01, 2011, 17:38:42 »

Имам няколко въпроса относно този автомобил:
1.Всички ли CLS-и са с въздушно адаптивно окачване?Чувал съм,че дава проблеми и ремонта и поддръжката е доста скъпа?
2.Какъв е по добрия вариант-дизел 320 или бензин 350.При положение,че на бензиновия искам да сложа газов инжекцион.Кой от двата биха излизали по скъпо като цена на 100 км.
3.Какъв разход дават бензиновия и дизеловия двигател?
4.Има ли често проблеми със скоростната кутия?За нея не съм чувал отзиви и нямам представа дали дава дефекти?
5.Някакви други дефекти,които са често срещани при този модел?
6.По добрия избор ли е от Ауди А6,А8,БМВ 5та серия?
Благодаря предварително на всеки,който се постарая да отговори.Спрял съм се на този модел,но още се чудя какъв точно да избера? bow bow bow
Става въпрос за автомобил втора употреба,първия модел.2004-2005-2006год.
Активен
Deodriver
Потребител
Онлайн Онлайн

Възраст: 21
Местожителство: Смолян
Публикации: 558

Mercedes C220d 96г. Mercedes 308D 90г и 1317

« Отговор #1 : Юли 01, 2011, 23:26:24 »

1.За въздушното окачване немога да кажа.
2.320 мотора за мен е по-добрия вариянт,по-малко ще харчи,здрав е и върви прилично.
3.За разхода,някой колега да каже.
4.Със скоростната кутиия имат проблем с компютъра на кутията,който изгаря и струва около 3000лв.(карам по спомен от друга тема).
5.За дефектите:възможно разбити шарнири и кормилни накрайници и гумения демпфер( заради високия въртящ момент се разбива).
6.Спрямо изброените коли CLS-a e най-красивият и здрав от всички.На аудито му е адски скъпа подръжката и вози твърдо.БМВ-то също страда от разбита предница,но също е добър вариянт.Недостатък на Мерца са задните врати,които са ниски и малко кофти за качване,ама тва да му е...Ако попаднеш на подържан екземпляр,предполагам няма да имаш проблеми.Майката му е диагностика.
Активен

Mercedes LifeStyle
msi200
Потребител
Липсва Липсва

Възраст: 31
Местожителство: Sofia
Публикации: 125
X5 40d ; LandCruiser 80

« Отговор #2 : Юли 02, 2011, 08:04:46 »

1. Не са всички, мисля беше стандартно за CLS 500 и АМГ-тата, а за другите е опция.
2. Дизел, бензиновият е проблемен до определена година.
3. Незнам, ама дизелът не харчи много, а върви добре. Разходът за гориво ще ти е най-малкия разход.
4. Зависи, първите 7-скоростни правят мизерии, препоръчвам ти да купуваш на възможно най-малко км и след 2007(ако не се бъркам). По принцип трябва да им се сменя маслото редовно и е хубаво да има доказателства за това.
5. Незнам
6. Нито една не е в този клас. А8-цата и БМВ 5-та серия са много добри коли, като А8 трябва да го сравняваш с S-класа. Мен в ЦЛС-а ме дразнят изключително малките прозорчета и бих избрал една по-натокана Е-класа за тези пари.
« Последна редакция: Юли 02, 2011, 08:15:20 от msi200 » Активен
Mercedes форум

Активен
Страници: [1]   Нагоре
Разпечатай
Отиди на:  

Ровър Rover Магазини Сервизи Части Купува Продава |