|
Тоцата
|
 |
« : Февруари 17, 2010, 21:36:53 » |
|
И аз да доживея да пиша тука... ;D за жалост Г-то не е мое а на приятел ^-^ Иска момчето да си сложи климатик или климатроник, модела е 93г., 350ТД, 136 коня. Почти никой не се навива да слага на точно този мотор или ако се навие цената е направо като за :-[. Идеята ни е ако има нещо в чужбина, някой да си е слагал и да е споделил по форумите да се извади, но английският ми не е толкова добър. Ако някой е попадал на нещо или има идея какво точно ни трябва, ентусиасти сме да го монтираме сами  , всякаква помощ ще е полезна  . Ако някой има и инфо за Г на части може пак да сподели, че има някои дреболийки дето трябва да се взимат. Поздрави.
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
mari0
Потребител

Липсва
Публикации: 1524
Автомобил: 2004 Mercedes-Benz S Class
W220
|
 |
« Отговор #1 : Февруари 18, 2010, 09:06:06 » |
|
ако се слага оригинален климатик,трябва да се сменят доста работи,ако не слагаш един компресор,един радиатор и перка и готово,аз имам допънително слаган климатик но на г-класа преди 90.
|
|
|
|
|
Активен
|
0876438583;0896109351-Марио
|
|
|
misterj
Модератори

Липсва
Местожителство: Велико Търново
Публикации: 8369
Автомобил: 1993 Mercedes-Benz E Class
Mercedes E250D 20V 1994
|
 |
« Отговор #2 : Февруари 18, 2010, 09:08:36 » |
|
Защо си мисля, че Кеноби има опит в тези неща.
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
Ivan W210
Потребител

Липсва
Местожителство: София
Публикации: 1159
Е 250 TD 99
|
 |
« Отговор #3 : Февруари 18, 2010, 09:34:13 » |
|
Те с Владека са корифеи двамата 
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
|
Тоцата
|
 |
« Отговор #4 : Февруари 18, 2010, 11:20:25 » |
|
То обсъждаме варианта да сложим и от друга кола, че точно от Г с този мотор ще е трудно да намерим, казват че най сложното било да се направи някаква стойка за радиатора... за която искат над 800 лв., и това ако си намерил климатик от същия модел... Ще се поровим, ще почакаме и после действаме ^-^
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
|
brpi
|
 |
« Отговор #5 : Февруари 18, 2010, 16:14:32 » |
|
То обсъждаме варианта да сложим и от друга кола, че точно от Г с този мотор ще е трудно да намерим, казват че най сложното било да се направи някаква стойка за радиатора... за която искат над 800 лв., и това ако си намерил климатик от същия модел... Ще се поровим, ще почакаме и после действаме ^-^
Какво значи от друга кола.... Давам ти мнението си -не съм наи великия на света ама поне за клима знам за какво иде реч. Тва дет е при мотора може да се намери от друга кола или с 2 думи може да се присади нещо ,ама тва вътре в купето няма как да стане от друга кола щото там трябва да е точно .....аз съм пробвал ..не еднократно на различни коли щото има много мераклии де викат аз плащам прави го .... .... само на 1 Форд Мондео става щото изпаритела (тва дет е ватре в купето )е почти еднакав с един тип универален изпарител и по размери и по топлоотдаване. Иначе как я мислиш да стане....... Все пак онова дет е отвън пак не е 100% безпроблемно - имахме един клиент с 124 дет си намери клима от няква друга 124 само дет стоиката за закрепване на компресора я нямаше и ония си скова собствена.....да да ама не .....мине не мине 2 седмици идваше в сервиза щото я ухо на компресор се чупеше ,я маркуч се изхлузваше от снадката с метала.... Така че не е елемнтарна работата. Колко пари дава твоя човек- мога д апогледна за комплект баш за тая кола -евреиски е ама по евтино от тва едвали ще намери....
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
|
bibitkata
Гост
|
 |
« Отговор #6 : Февруари 18, 2010, 20:11:10 » |
|
как изглежда средната конзола на този модел G350TD... некоя снимка ако може да направите - отляво, отдясно, отпред ....
иначе brpi е напълно прав ... това няма да е елементарна работа ....
то при преместване на климатика на две еднакви коли има проблем, а при напасването от друга ще са още повече ..... но не е невъзможно ... или поне засега си мисля, че няма да е невъзможно ...
8)
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
|
Тоцата
|
 |
« Отговор #7 : Февруари 18, 2010, 23:58:24 » |
|
Не съм казал че ще е елементарно. Затова и реших да се допитам защото знам че има хора които разбират и могат да ми дадат съвет какво да правим с аверчето. За сега най-ниската цена е 3500 лв., като човека не е много навит, точно на този мотор не искал да се занимава. 
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
|
brpi
|
 |
« Отговор #8 : Февруари 19, 2010, 12:25:58 » |
|
Не съм казал че ще е елементарно. Затова и реших да се допитам защото знам че има хора които разбират и могат да ми дадат съвет какво да правим с аверчето. За сега най-ниската цена е 3500 лв., като човека не е много навит, точно на този мотор не искал да се занимава.  Ами ето ти горе - долу какво може да се направи: 1-вариянт -намира си ЦЯЛАТА пласмаса -от А до Я -това дето е вътре в купето на старо от някво друго Г дето да има клима. След товатрябват-нов избарител,ТРВ,кондензатор,филтър дехидратор, маркучи, и компресор със стоика. при компресора има пак 2 разклонения - а)оригинална стоика з 606 мотор -на нея ще пасне САМО оригинален компресор. б)универсален компресор и стоика за него за 606 мотор. Нататък е труд и преправяне на това дет е в моторния отсек..в зависимост ототова какво каде е и т.н 2- купува комплект от некаква фирма дет прави клима за афтер маркет вграждане -Диавия например. Ама като и да го гледам под 3500 няма как да падне.
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
|
Тоцата
|
 |
« Отговор #9 : Февруари 22, 2010, 19:13:06 » |
|
Такам... наистина е доста трудна задача, познат с доста голяма фирма за допълнително монтиране на климатици каза че има 2 варианта и двата са над 3-4 000 лв. Като ми предложи и вариант за слагане на тавана (ако колата не е представителна или луксозна), но и той е около 3 000 лв. Така че за момента отпада тази екстра ^-^
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
|
bibitkata
Гост
|
 |
« Отговор #10 : Февруари 22, 2010, 19:52:47 » |
|
Всичко казано по-нагоре е вярно ...
но аз лично бих пробвал следното ... бих взел от морга оригинален климатик на дизелова 124-ка и бих пробвал него да преправя за Г-класата ...
8)
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
|
brpi
|
 |
« Отговор #11 : Февруари 23, 2010, 12:50:20 » |
|
Всичко казано по-нагоре е вярно ...
но аз лично бих пробвал следното ... бих взел от морга оригинален климатик на дизелова 124-ка и бих пробвал него да преправя за Г-класата ...
8)
Няма смисъл.... пласмасата -тва дет крепи радиатора ,изпаритела, клапи ,млапи и т.н на 124 са други от на Гегата.... Тия на Г то са си само от Г - може да провериш по Мерц номер .....
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
|
Mercedes форум