mitko777
Потребител

Липсва
Местожителство: София
Публикации: 393
Много лош W140
|
 |
« : Ноември 12, 2011, 12:57:23 » |
|
Здравейте колеги,взех си една шукарийка която е много удобна за зимните месеци,а именно дистанционно запалване за колата. И сега изниква следващия въпрос: Къде да ми го монтират ? Има си схема, и указания,но ще е работа с която аз не искам да рискувам,ако някой знае или може да ми препоръча някой който се занимава с такива неща да пише. От София съм.
|
|
|
|
|
Активен
|
Какво е по хубаво от един Мерцедес ?
Още един Мерцедес.
|
|
|
|
brpi
|
 |
« Отговор #1 : Ноември 15, 2011, 02:06:06 » |
|
иди при алармите-някои дето е добър. То това е същото,модернизирана по функци аларма-има и комбинирани такива.тука по америката е пално с такива дръвчета
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
Faca
Потребител

Липсва
Местожителство: AT - 1100
Публикации: 3161
Автомобил: 1998 Mercedes-Benz S Class
W140 S300TD 98г. Honda Africa Twin 92г. Vespa PK50
|
 |
« Отговор #2 : Ноември 15, 2011, 11:55:37 » |
|
Това е доста практично, ако намериш кой да ти го направи свиркай ... да пратя един мой човек там. При мен няма да ми върши работа, щото колата обикновенно я паркирам на 4 спирки с трамвая от нас ... понеже тук място за паркиране вечер няма. Интересно ми е как заобикалят имобилайзера 
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
mitko777
Потребител

Липсва
Много лош W140
|
 |
« Отговор #3 : Ноември 15, 2011, 17:52:47 » |
|
Ами днес намерих един в Младост който каза че за 2-3 часа ще ми го монтира и ще ми струва между 40 и 60 лева в зависимост от това колко ще се замотае.На мен си ми е оферта защото колата ми е на платен паркинг точно под терасата на блока ми и ще ми е от голяма полза зимата.взех си и модул за автоматично палене на фаровете със сензор за осветеност,така че когато е на летен режим на работа и вляза в тунел фаровете сами ще се включват. Въпросния човек сподели че от 2 месеца сигурно бил монтирал към 80 такива модула за фаровете и че били много актуални.
|
|
|
|
|
Активен
|
Още един Мерцедес.
|
|
|
niknd
Потребител

Липсва
Местожителство: Стара Загора
Публикации: 634
S400cdi
|
 |
« Отговор #4 : Ноември 15, 2011, 18:21:43 » |
|
фаровете ще ги пали няма проблем ама колата наистина как ще заобиколи имобилайзера освен да го изключи
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
mitko777
Потребител

Липсва
Много лош W140
|
 |
« Отговор #5 : Ноември 15, 2011, 23:28:10 » |
|
Ами заобикаля го,само ме пита дали има чип на ключа.защото ако имало трябва да се остави резервен ключ в таблото за да може да пали,но за щастие моя няма чип.Абе много готино ще стане ако го монтира като хората,само дано го монтира като хората.
|
|
|
|
|
Активен
|
Още един Мерцедес.
|
|
|
mitko777
Потребител

Липсва
Много лош W140
|
 |
« Отговор #6 : Ноември 15, 2011, 23:29:55 » |
|
|
|
|
|
|
Активен
|
Още един Мерцедес.
|
|
|
mitko777
Потребител

Липсва
Много лош W140
|
 |
« Отговор #7 : Ноември 15, 2011, 23:31:02 » |
|
|
|
|
|
|
Активен
|
Още един Мерцедес.
|
|
|
Faca
Потребител

Липсва
|
 |
« Отговор #8 : Ноември 16, 2011, 16:53:14 » |
|
Ами заобикаля го,само ме пита дали има чип на ключа.защото ако имало трябва да се остави резервен ключ в таблото за да може да пали,но за щастие моя няма чип.Абе много готино ще стане ако го монтира като хората,само дано го монтира като хората.
Е как да няма чип ... нали с тоя чип комуникира имото. Това с оставането на ключ в таблото е ясно ... да може да си мисли , че има ключ в ключалката , тоест паленето да е "разрешено"
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
niknd
Потребител

Липсва
Местожителство: Стара Загора
Публикации: 634
S400cdi
|
 |
« Отговор #9 : Ноември 16, 2011, 19:00:24 » |
|
то направо да сложи и табела елате ме откраднете
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
nasko300ce
Потребител

Липсва
Местожителство: МB 124,300 E cоupe
Публикации: 521
|
 |
« Отговор #10 : Ноември 16, 2011, 21:21:02 » |
|
За крадене незнам ама представи си като се качиш горе и без да искаш или детето ти натисне копчето за стартиране. 
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
mitko777
Потребител

Липсва
Много лош W140
|
 |
« Отговор #11 : Ноември 16, 2011, 22:51:47 » |
|
След 15 мин. ще се изгаси сама,така е направен модула,и за крадене няма как да стане,защото при опит за отваряне на вратата без да се отключи от ключа колата ,пак гасне.При опит да се подкара колата,при смяна на скорост от Р на Д без да има ключ в контакта пак гасне,абе хората са го измислили ,ще видим в петък само този дали ще ми го свърже като хората.Най важен е монтажа,другото е дребни настройки.
|
|
|
|
|
Активен
|
Още един Мерцедес.
|
|
|
mitko777
Потребител

Липсва
Много лош W140
|
 |
« Отговор #12 : Ноември 16, 2011, 22:53:06 » |
|
За крадене незнам ама представи си като се качиш горе и без да искаш или детето ти натисне копчето за стартиране.  То не става с едно копче,първо се задържа едното за 2 сек. след това се натиска другото и чак тогава колата пали.
|
|
|
|
|
Активен
|
Още един Мерцедес.
|
|
|
Faca
Потребител

Липсва
|
 |
« Отговор #13 : Ноември 17, 2011, 01:14:41 » |
|
Добра е идеята .. Те ако искат да я откраднат , това ще е най-малкия проблем ... всички го знам  Това е по-евтин вариант на печка Вебасто с дистанционно 
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
mimo160
Участник

Липсва
Публикации: 37
Mercedes 300 SE 07.1992
|
 |
« Отговор #14 : Ноември 17, 2011, 08:57:46 » |
|
Майсторчето което ще ти връзва екстрата с дистанционното палене го фани да ти го върже така че при стартиране да се пуска и парното ,тоест да духа ,че и аз я имам тази екстра към алармата на мойта но при стартиране дистанционно парното само свети (показва си градуси )без да духа и сега ще тарся и аз човек да го преправям .До колкото разбрах задействането на парното да почне да обдухва ,а не само да свети се влияе от полужението на контактния ключ. При мен ключа не е сгъваем и нямам чип явно (имобилайзер)и не е нужно да имам ключ колата. При отваряне на врата колата гасне,а и дори да влезеш вътре не можеш да освободиш от Р защото и това се отблокира чрез завъртане на контактния ключ.
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
mitko777
Потребител

Липсва
Много лош W140
|
 |
« Отговор #15 : Ноември 17, 2011, 15:46:17 » |
|
Мерси за съвета,ще го предупредя за тази особенност, утре ще я карам колата да го монтират и се чудя дали да седя там и да гледам или да бягам за да не гледам как я разчарковат  . Иначе как е зимата,удобство си е нали ?
|
|
|
|
|
Активен
|
Още един Мерцедес.
|
|
|
mimo160
Участник

Липсва
Mercedes 300 SE 07.1992
|
 |
« Отговор #16 : Ноември 17, 2011, 16:31:49 » |
|
И аз още незнам как е .Това ще ми е първа зима с S-та.Но със сигурност като я пална сутрин от балкона 10 минути преди да сляза ще е по добре. Къде в Младост ще ти монтират джиджавката.
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
mitko777
Потребител

Липсва
Много лош W140
|
 |
« Отговор #17 : Ноември 17, 2011, 16:43:56 » |
|
В блок 326 на ул Д-р Атанас Москов.Има едно гаражче на което пише автоаларми,момчето ми каза че е монтирал аларми с такива ,но само такова устройства не е монтирал,но че ще го направи за 2-3 часа, също ще ми сложи и датчика за включване на фаровете.Даже каза че той прави такива и е монтирал много от тях,имало го в БМВ форума.Ще видим как ще се представи.
|
|
|
|
|
Активен
|
Още един Мерцедес.
|
|
|
mimo160
Участник

Липсва
Mercedes 300 SE 07.1992
|
 |
« Отговор #18 : Ноември 17, 2011, 16:56:52 » |
|
Знам ги тиа алармаджии ,пичове са.На няколко коли са ми монтирали аларми преди време ,предполагам ще се справят с нещата.
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
mitko777
Потребител

Липсва
Много лош W140
|
 |
« Отговор #19 : Ноември 18, 2011, 19:24:09 » |
|
Направиха я колеги !!! Значи сензора за фаровете е просто перфектен,пали фаровете 5 сек. след запалването,единственото което не ме кефи е че не пали светлините на таблото,но то през деня и няма нужда според мен,но и сензора за осветеност работи перфектно. За запалването готово е и то с изключение на 2 гадни проблема на които ще се търси решение следващите дни а именно : не ми хваща дистанционното от терасата на блока(въпреки че съм на 30-40 метра по права линия от колата и второто е ако колата е заключена т.е. с активирана фабрична аларма тя се задейства при запалване на автомобила. И сега започвам да мисля вариантите и според мен ще трябва да си взема и някаква аларма с изход за модул за палене гледам ги по нет-а че са по 60-70 лева. Но ще искам да ми гарантират че ще хваща от далеч.
|
|
|
|
|
Активен
|
Още един Мерцедес.
|
|
|