-------- -----огледи на коли
Страници: 1 2 [3]   Надолу
Разпечатай
Автор Тема: Дистанционно запалване W140  (Прочетена 1531 пъти)
Faca
Потребител
Липсва Липсва

Възраст: 25
Местожителство: AT - 1100
Публикации: 3161
Автомобил: 1998 Mercedes-Benz S Class

W140 S300TD 98г. Honda Africa Twin 92г. Vespa PK50

« Отговор #40 : Януари 11, 2012, 23:21:04 »

Ами аз съм с фабричната аларма и след като ми монтираха модула и ако е заключена колата и започне процедура по паленето,започваше да пищи алармата,но въпреки това си палеше,намерих схема на алармата и прекъснах един кабел и сега всичко е ОК. Но още при монтажа си палеше колата ,даже майсторите се изумиха и ми казаха че най вероятно е бил изолиран имобилайзера преди тяхната намеса.

Това обяснява много неща. При нея явно няма да мине номера... за съжаление  doh
Иначе готина екстра.
Не може ли да се добави по-дълга антена , или да се засили полето на деиствие на дистанцията ?  hmm
Активен

Който кара бавно, другите имат повече време да го видят
mitko777
Потребител
Липсва Липсва

Възраст: 112
Местожителство: София
Публикации: 393

Много лош W140

« Отговор #41 : Януари 12, 2012, 10:54:53 »

Ами аз само вдигнах кабела ( анената ) в страничната лява конзола на предния прозорец и виж клиповете от къде започна да хваща,ще хвана да купя някаква малка антена да пробвам като я вържа дали ще се увеличи 90% съм сигурен че ще стане. На мен това разстояние в момента ме задоволява напълно защото си я запалвам колата без проблеми от терасата на апартамента. Виж клиповете и ще ти стане ясно за разстоянието без каквито и да било подобрения ( на единия съм до колата ,а на другия съм от терасата на апартамента ).
Активен

Какво е по хубаво от един Мерцедес ?

Още един Мерцедес.
mitko777
Потребител
Липсва Липсва

Много лош W140

« Отговор #42 : Януари 12, 2012, 10:56:08 »

http://www.youtube.com/watch?v=wDTdFwoVmdU

ето го от терасата,от по далечно разстояние не съм пробвал,защото съм нямал и нужда,но.................. може и да стане

Обърни внимание на колите от двете ми страни Всичко най добро в различните класове от преди 15 години сме се събрали на едно място
Активен

Още един Мерцедес.
mitko777
Потребител
Липсва Липсва

Много лош W140

« Отговор #43 : Януари 31, 2012, 19:23:32 »

Мисля да се ъпгрейдвам, това го открих днес и ми се струва много много яко,даже си свалих апликацията за телефона 299 $ струва алармата,ако може само да намеря такава на която да има като опция и да си сваляш прозорците,подгряването на седалките и реотаните на задното стъкло да се пускат ще е просто перфектно.

http://www.youtube.com/watch?v=zw3bCMcgv3A
Активен

Още един Мерцедес.
Faca
Потребител
Липсва Липсва

Възраст: 25
Местожителство: AT - 1100
Публикации: 3161
Автомобил: 1998 Mercedes-Benz S Class

W140 S300TD 98г. Honda Africa Twin 92г. Vespa PK50

« Отговор #44 : Януари 31, 2012, 22:49:02 »

Мисля да се ъпгрейдвам, това го открих днес и ми се струва много много яко,даже си свалих апликацията за телефона 299 $ струва алармата,ако може само да намеря такава на която да има като опция и да си сваляш прозорците,подгряването на седалките и реотаните на задното стъкло да се пускат ще е просто перфектно.

http://www.youtube.com/watch?v=zw3bCMcgv3A

На Ц класата ми (то и на тая сигурно може) , докато моя човек си ползваше новия уред за диагностика, пускаше парното, сваляше прозорците и какво ли още не.
Защо ли още никой не е седнал да напише един хубав софтуер за компютър който си седи в колата ... и да си я командваш през интернет  biggrin
Активен

Който кара бавно, другите имат повече време да го видят
mitko777
Потребител
Липсва Липсва

Много лош W140

« Отговор #45 : Януари 31, 2012, 23:02:15 »

Ами то това е същото,но в още начален вариант,по принцип освен софтуера трябва и хардуера да се направи да ти контролира всичко.Днес четох една статия че Шевролет пуска в повечето им модели точно такъв тип управление и чрез него можеш да следиш абсолютно всичко в колата през телефона.
Активен

Още един Мерцедес.
niknd
Потребител
Липсва Липсва

Местожителство: Стара Загора
Публикации: 634
S400cdi

« Отговор #46 : Февруари 01, 2012, 18:09:07 »

е тогава вече крадците от къщи по интернет направо ще ги крадът 
Активен
mitko777
Потребител
Липсва Липсва

Много лош W140

« Отговор #47 : Февруари 01, 2012, 18:43:04 »

То като я запалиш дистанционно,без да сложиш контактния ключ няма как да я подкараш колата.Аз с нетърпение чакам деня в който ще пуснат точно като тази аларма ,но с възможността да контролираш повече неща по колата.Представяте ли си в студената зимна сутрин,как си палиш колата през телефона,настройваш си топлото колко да духа,пускаш си подгряването на седалките на MAX и си включваш реотаните на прозорците . Направо идеал !!! Виж лятото е по лесно, за лятото и с моята система си ми тръгва климатроника.
Активен

Още един Мерцедес.
Acho
Потребител
Липсва Липсва

Възраст: 47
Местожителство: Варна
Публикации: 963

W210 E220 Diesel Elegance

« Отговор #48 : Февруари 01, 2012, 19:19:33 »

Е, Вие направо се размечтахте с тез телефони.
Активен

Шофьорски стаж - ами не знам точно колко е. От 20 Май 1981 година -> категория "M". От 10 Април 1984 година -> категории "A,B,C,T".
mitko777
Потребител
Липсва Липсва

Много лош W140

« Отговор #49 : Февруари 01, 2012, 20:05:41 »

В този ред на мисли,четох една статия в която пишеше ,че новата S класа щяла да има система с която се управлява сама до скорост от 40 км /h.Така че защо тези вече измислени неща да са мечта в приложението им в автомобила като хората внедряват системи от по далечно бъдеще в автомобилите.
Активен

Още един Мерцедес.
gop86
Участник
Липсва Липсва

Публикации: 17

« Отговор #50 : Февруари 28, 2012, 19:23:55 »

ейй трябва да направим една сбирка да обменим опит на живо . Това за паленето съм готов др. месец да го сложа и аз за гъзария повече отколкото за функционалност. Трябва да кажеш колко ти излезе всичко а аз тези момчета от младост ще ги издиря щом имат и опит с твоята кола да ми го монтират и на мене аз до паленето и фаровете ще се огранича  icon_razz ::
Активен
mitko777
Потребител
Липсва Липсва

Много лош W140

« Отговор #51 : Февруари 29, 2012, 11:20:57 »

Абе аз да ти кажа честно не останах много-много доволен от тяхната работа,защото след като си взех колата от тях и им дадох 100 лева за монтаж още 1-2 часа се занимавах да подобрявам това което бяха сътворили.Найстина къртовската работа си я свършиха ,но дребните настройки от които зависи добрата работа н асистемата си ги правих аз.

1.Бяха забили антената на модула под таблото и хващаше едва от 3 метра - аз го намерих къде е,изнесох антената (то е едно кабелче) в страничната конзола на прозореца ,сложих фолио под кабела и започна да хваща от около 100м. Не вярвам че те не са го знаели това нещо да го направят,но просто....................

2. Като ми беше заключена колата и я запаля ми активираше фабричната аларма,като отидох при тях да им кажа че мога да си паля колата през дистанционното само ако е отключена ми казаха ,че трябва да си взема и нова аларма,щото нямали схеми на фабричната и не знаели какво трябва да се прекъсне. Е аз си намерих схемите,прекъснах единствено един кабел и нещата станаха ОК , но аз ли трябваше да го правя ?

Спред мен просто ги мързеше,аз отивам при тях като клиент и даже не съм се пазарил за парите,разгледаха схемите на свързване,казаха ми 100 лева и веднага им дадох парите,дори ако бях останал доволен щях и да ги почерпя след това ,но уви.И на изпроводяк ми казаха ,че ако някой друг дойде със същия тип запалване цената нямало да бъде тази ,а по висока ,защото се били измъчили. Направо нямам думи какви хора има който хал хабер си нямат от реклама ,от привличане на клиенти и качественото им обслужване.  Все едно съм в някое високопланинско село при единствения майстор на 100 км радиус.

Иначе за трудната част,по същинското монтиране на модула в колата нямам забележки,а сензора за фаровете го монтираха просто перфектно. Иначе цените бяха 80 лева монтаж на модула за запалването и 20 лева за монтаж на модула за фаровете.
Активен

Още един Мерцедес.
mitko777
Потребител
Липсва Липсва

Много лош W140

« Отговор #52 : Февруари 29, 2012, 11:25:46 »

Иначе за зимата екстрата е невероятна,палиш си колата,като се качиш в нея можеш веднага да потеглиш,парното духа( хладко ,но до 1 км вече е загряло) Единствено ми се искаше да можеше да включва и подгряването на седалката и реотаните на задното стъкло. Предполагам че може да се направи, но при тези не ми се ходи пак и ще видя аз какво мога да си направя по въпроса като се постопли. Като за фукня........ не е кой знае какво,но охранителите на паркинга на който я оставям в началото все се шашкаха като гледаха как колата се запалва сама и си пуска фаровете и аварийните
Активен

Още един Мерцедес.
Mercedes форум

Активен
Страници: 1 2 [3]   Нагоре
Разпечатай
Отиди на:  

Ровър Rover Магазини Сервизи Части Купува Продава |