-------- -----огледи на коли
Страници: [1]   Надолу
Разпечатай
Автор Тема: Проблем със стоп машинка (W220) "Грешка C1200"  (Прочетена 369 пъти)
dkstorm
Участник
Липсва Липсва

Възраст: 29
Местожителство: Сливен
Публикации: 7

200 CE

« : Февруари 03, 2012, 20:19:05 »

След запалване и натискане на спирачка не може да се премине на режим, различен от Паркинг.
KTS-са показва Грешка С1200 - да се смени стоп машинката, след смяна с нова обаче няма ефект.
Ако може да се намери схема или описание къде водят кабелите на стоп машинката.
Активен
Acho
Потребител
Липсва Липсва

Възраст: 47
Местожителство: Варна
Публикации: 963

W210 E220 Diesel Elegance

« Отговор #1 : Февруари 03, 2012, 20:53:57 »

Така, стоп-машинката е с два кръга (два чифта контакти, електрически независими), но с общо командване. Досега търся из .PDF-ите и проследявам схемите. И като гледам май за всички модели кабелите отиват в ETS/SPS Controll module. Цветовете, които са указани на схемата са:

Единия контакт е NO (Normaly Open - нормално отворен) и служи за светването на стоповете:

- Blk/Red/Yel (черен с червено и жълто) - захранващ, идва от бушона (+12 V) при контакт
- Blk/Red (черен с червен, после минава в Blk/Red/Wht черен с червен и бял ) - отива на краче 11 на ETS/SPS Controll module и оттам към стоп-светлините

Другия контакт е NC (Normaly Closed - нормално затворен) и указва на системата, че педала не е натиснат:

- Red/Blu (червен със син) - отива на краче 4 на ETS/SPS Controll module
- Red/Yel (червен с жълт) - отива на краче 10 на ETS/SPS Controll module

Това е което мога да проследя и да преведа. Едва ли съм ти бил полезен колега, ама това можах да открия.
Активен

Шофьорски стаж - ами не знам точно колко е. От 20 Май 1981 година -> категория "M". От 10 Април 1984 година -> категории "A,B,C,T".
misterj
Модератори
Онлайн Онлайн

Възраст: 46
Местожителство: Велико Търново
Публикации: 8369
Автомобил: 1993 Mercedes-Benz E Class

Mercedes E250D 20V 1994

« Отговор #2 : Февруари 04, 2012, 07:59:38 »

След смяна на стоп мащинка трябва да се изтрият грешките. Понякога по няколко пъти.  biggrin
Активен

niknd
Потребител
Липсва Липсва

Местожителство: Стара Загора
Публикации: 634
S400cdi

« Отговор #3 : Февруари 04, 2012, 13:45:25 »

аз не бих вярвал много на KTS
от контактния ключ но лоста на скоростите отива
едно жило което служи за блокиране на лоста
бих почнал от него
също така ако колата е на наклон малко по-трудно се премества лоста
а ако си включил паркинг и при леко движение отзад на кутията
зацепва храповика и няма изключване
почни от жилото а и една машинка не е толкова скъпа
а за проба извади буксата от стоп машинката и дай на късо
двете по-тънки изводчета и виж дали ще освобиди лоста
Активен
nasseto
Участник
Липсва Липсва

Публикации: 4

« Отговор #4 : Февруари 04, 2012, 18:42:41 »

След запалване и натискане на спирачка не може да се премине на режим, различен от Паркинг.
KTS-са показва Грешка С1200 - да се смени стоп машинката, след смяна с нова обаче няма ефект.
Ако може да се намери схема или описание къде водят кабелите на стоп машинката.

Братле, тук съм на 99% сигурен, че проблема не е другаде, а в скоростния лост!!!
Скоро и аз имах такъв проблем и знам за какво става въпрос- вътре има едно пластмасово палче, което се чупи и утепай се, колата няма мърдане! Иначе всичко друго си работи, но впъвайки краката в таблото неможеш да понмръднеш скоростния лост от "Р"!  Майстори ми предлагаха 2 варианта - отремонтиране на стария (400лв.)  или нов скоростен лост (1800 лоста + 200 монтаж=2000лв.)
Ако проблема ти е това което ти казвам аз мога да ти оправя колата, а ако искаш (ако ти се занимава) ще те светна как да си я оправиш! Ако не си отстранил повредата, пиши или ми звънни 0896/ 460 920 - Наско!
Активен
dkstorm
Участник
Липсва Липсва

200 CE

« Отговор #5 : Февруари 05, 2012, 18:16:55 »

Благодаря за насоките, и нека споделя до къде стигнах в тази история. Та да си дойдем на думата, след светването на няколко лампи по таблото–abs,esp,bas,srs–направих диагностика и записаните грешки бяха c1200 brake lights switch open това за abs модула а в управлението на кутията даде нещо подобно не помня точно, но пак беше свързано със стоп машинката. Смених я с нова изтрих грешките и установих, че при диагностика на abs грешката остава активна и на живите данни дава резултат "отворен контакт" На двете букси съответно едната с два а другата с три кабела няма нито захранване нито маса, ако споделите някоя схема да проследя кое каде отива, ще бъда благодарен. Направи ми впечатление , че средните пинове и на двете букси са с общ край който обаче не можах да проследя до къде отива
Активен
dkstorm
Участник
Липсва Липсва

200 CE

« Отговор #6 : Февруари 08, 2012, 09:40:05 »

Здравейте отново!
Проблема се реши. Намерих схемите за S-klasse и се оказа, че няма захранване до стоп машинката. Разрових се и открих, че кабелчето на предпазителя е извадено, закачих го и всичко е ОК.
Благодаря на всички за навременната реакция!
Ако мога с удоволствие ще помагам!
Активен
misterj
Модератори
Онлайн Онлайн

Възраст: 46
Местожителство: Велико Търново
Публикации: 8369
Автомобил: 1993 Mercedes-Benz E Class

Mercedes E250D 20V 1994

« Отговор #7 : Февруари 08, 2012, 09:51:01 »

Чудесно!
Активен

Acho
Потребител
Липсва Липсва

Възраст: 47
Местожителство: Варна
Публикации: 963

W210 E220 Diesel Elegance

« Отговор #8 : Февруари 08, 2012, 11:33:31 »

Егати развитието. И кой умник го е извадил този предпазител ? Дето те вкара в такива филми: че нова стопмашинка, че нерви, че какво ли не.
Активен

Шофьорски стаж - ами не знам точно колко е. От 20 Май 1981 година -> категория "M". От 10 Април 1984 година -> категории "A,B,C,T".
Mercedes форум

Активен
Страници: [1]   Нагоре
Разпечатай
Отиди на:  

Ровър Rover Магазини Сервизи Части Купува Продава |