-------- -----
Страници: [1]   Надолу
Разпечатай
Автор Тема: w220 S430 проблем при тръгване със студен двигател  (Прочетена 460 пъти)
molesoft
Участник
Липсва Липсва

Публикации: 13

« : Февруари 04, 2012, 19:30:52 »

Здравейте, голям мерак имах за S и накрая си взех, дали е мазохизъм или не... ще видим :-)
Чета безбройните теми във форума и малко по малко влизам в час (до колкото мога).
Имам много питанки, но ще се огранича с това, което най-много ме притеснява.
Автомобила е бензинов, оборудван с газов инжекцион от предишния собственик.
1) Сутрин когато двигателя не е загрял достатъчно се получава така, че не ми позволява да му подавам газ и колкото и да натискам педала - резултата е никакъв - работи си на едни обороти... След 1-2 минути работа на място - всичко си идва на място... Дали е някаква защита или е дефект?
2) Дали знаете някой, който би ми обърнал внимание на АГУ-то в София? (опитах в BRC, но след 2 опита ми обясниха, че не могат пипат нещо, което не са правили те, а не ми се иска да свалям вече сложена система за да сложа тяхна, въпреки убедеността ми че са добри)...
Благодаря предварително.
Активен
kiroki
Потребител
Онлайн Онлайн

Възраст: 37
Местожителство: Ruse
Публикации: 66

S500 W220L

« Отговор #1 : Февруари 05, 2012, 09:14:17 »

Привет, трябва да се форсира, проблема не е в газовият инжекцион(особено превключвателя ако е на положение бензин), няма да ти обърне на газ докато не загрее, но трябва да се форсира!!!
  Що се отнася до тази декларация на "майсторите" от BRC - потърси друг сервиз - трябва да си луд да си смениш урадбата!
  Пиши какъв ти е ГИ!??
Активен
molesoft
Участник
Липсва Липсва

« Отговор #2 : Февруари 05, 2012, 09:52:35 »

Привет, трябва да се форсира, проблема не е в газовият инжекцион(особено превключвателя ако е на положение бензин), няма да ти обърне на газ докато не загрее, но трябва да се форсира!!!
  Що се отнася до тази декларация на "майсторите" от BRC - потърси друг сервиз - трябва да си луд да си смениш урадбата!
  Пиши какъв ти е ГИ!??

Здравейте, аз не желая да премине на газ, а просто да тръгне на бензин :-)
Автомобила се държи все едно има някакво ограничение на оборотите, не знам как да го специфицирам по-точно, натискането на педала на газта въобще не оказва влияние върху работата на двигателя... И това е за около 1, максимално 2 минути. После няма проблем... Просто трябва да поработи на място.

А за АГУ - нямам намерение да я сменям, но изпуска от разни места и трябва да се оправи, че сутрин в гаража мирише на газстанция :-) От БРЦ ми показаха местата, но не пожелаха да ги оправят...(може да си имат вътрешни правила). АГУ е Тамона. Автомобила го закупих от един приятел (той си го е поддържал и газта е слагал той), но не е от София, а до черноморието да ходя за да ми го оправя - не ми се ще (поне не и в този сезон)

И още малко инфо за АГУ - изпуска от филтъра, който е монтиран под двигателя (колата трябва да се вдигне или на канал) и на 3 от дюзите също реагира газдетектора.

Ще съм благодарен ако ме насочите към добър майстор. Намирам се в кв.Овча купел, колкото по-близо - толкова по-добре :-)

И още една питанка - дали е проблем слагането на ски багажник? Дали няма да пречи на вакума на вратите?

Благодаря
Активен
misterj
Модератори
Онлайн Онлайн

Възраст: 46
Местожителство: Велико Търново
Публикации: 8369
Автомобил: 1993 Mercedes-Benz E Class

Mercedes E250D 20V 1994

« Отговор #3 : Февруари 05, 2012, 11:38:53 »

Не съм запознат дали трябва да работи 1-2 минути на място. Топ е с 8 цилиндров, ако види темата ще каже. Но е възможно да има такава защита - приятел с Х3 е по същия начин - ако е студено, бачка 1 минута, докато се "разбият" масла и т.н. и тогава му дава да включва на скорост.
Активен

Потребител
Липсва Липсва

Местожителство: София
Публикации: 2287

Mercedes W220 S500L

« Отговор #4 : Февруари 05, 2012, 12:34:16 »

Не съм запознат дали трябва да работи 1-2 минути на място. Топ е с 8 цилиндров, ако види темата ще каже. Но е възможно да има такава защита - приятел с Х3 е по същия начин - ако е студено, бачка 1 минута, докато се "разбият" масла и т.н. и тогава му дава да включва на скорост.

Няма такова ограничение, моята като я запаля, ако пожелая веднага мога да я изфорсирам на макс, друг е въпроса, че никога не тръгвам веднага като запаля на студено а изчаквам малко, поне докато паднат оборотите.
Активен
Sharky
Потребител
Липсва Липсва

Местожителство: Пловдив
Публикации: 966

C124 300се with MegaSquirt V2.2

« Отговор #5 : Февруари 05, 2012, 14:13:40 »

Прочети темите за газови уредби и там някъде имаше питане, къде и кой може да слага и ремонтира газови уредби.Мисля ,че колегата Алфонс препоръчваше някакъв човек от който е доволен.
Активен

molesoft
Участник
Липсва Липсва

« Отговор #6 : Февруари 05, 2012, 15:29:50 »

Няма такова ограничение, моята като я запаля, ако пожелая веднага мога да я изфорсирам на макс, друг е въпроса, че никога не тръгвам веднага като запаля на студено а изчаквам малко, поне докато паднат оборотите.

Уффф, можеше една "благородна" лъжа да кажете :-) хем щях да спя спокойно, хем нямаше да тръгвам със студен двигател (не че мога...:-)
Ще чета темите за АГУ поне другия проблем да оправя.
Благодаря.
Активен
СЕРСЕМИНА
Модератори
Онлайн Онлайн

Възраст: 34
Местожителство: Пловдив-Асеновград..
Публикации: 4813

W 124-250td,W163-ML 400,W 163-ML 270

« Отговор #7 : Февруари 05, 2012, 16:17:53 »

Уффф, можеше една "благородна" лъжа да кажете :-) хем щях да спя спокойно, хем нямаше да тръгвам със студен двигател (не че мога...:-)
Ще чета темите за АГУ поне другия проблем да оправя.
Благодаря.

biggrin biggrin biggrin
Активен

Всеки може да напикае пода.Бъди пич- осери тавана...
rapid_1
Потребител
Липсва Липсва

Публикации: 188

« Отговор #8 : Февруари 09, 2012, 09:04:10 »

Здравейте, голям мерак имах за S и накрая си взех, дали е мазохизъм или не... ще видим :-)
Чета безбройните теми във форума и малко по малко влизам в час (до колкото мога).
Имам много питанки, но ще се огранича с това, което най-много ме притеснява.
Автомобила е бензинов, оборудван с газов инжекцион от предишния собственик.
1) Сутрин когато двигателя не е загрял достатъчно се получава така, че не ми позволява да му подавам газ и колкото и да натискам педала - резултата е никакъв - работи си на едни обороти... След 1-2 минути работа на място - всичко си идва на място... Дали е някаква защита или е дефект?
2) Дали знаете някой, който би ми обърнал внимание на АГУ-то в София? (опитах в BRC, но след 2 опита ми обясниха, че не могат пипат нещо, което не са правили те, а не ми се иска да свалям вече сложена система за да сложа тяхна, въпреки убедеността ми че са добри)...
Благодаря предварително.
  Здравей, първо да ти кажа и аз съм на газ със същия автомобил и съм супер доволен (естествено газовата е 2700 лв), ако газовата ти е читава, няма как да тръгне да работи колата на газ докато е студена. Трябват и поне 55 градуса за да превключи на газ. Значи твоя проблем не е в газовата. Много вероятно да имаш повреден дебитомер. Колата няма никакви защити против тръгване при студен двигател, ....ми ако някой те гони какво, ще чакаш да загрее ли :-) И най важния съвет който мога да ти дам: Отиди на стар диагностика ако си от София, точно преди Бусманци тел: 0885 825190. На мен ми взе 50 лв. Човека си разбира от работата. Успех :-)
Активен
molesoft
Участник
Липсва Липсва

« Отговор #9 : Февруари 09, 2012, 13:47:53 »

Здравей, първо да ти кажа и аз съм на газ със същия автомобил и съм супер доволен (естествено газовата е 2700 лв), ако газовата ти е читава, няма как да тръгне да работи колата на газ докато е студена. Трябват и поне 55 градуса за да превключи на газ. Значи твоя проблем не е в газовата. Много вероятно да имаш повреден дебитомер. Колата няма никакви защити против тръгване при студен двигател, ....ми ако някой те гони какво, ще чакаш да загрее ли :-) И най важния съвет който мога да ти дам: Отиди на стар диагностика ако си от София, точно преди Бусманци тел: 0885 825190. На мен ми взе 50 лв. Човека си разбира от работата. Успех :-)
Здравейте, може би не съм формулирал проблема правилно... Нямам желание да тръгва на газ докато е студена, но има проблем с работата на бензин, в процес на обучение съм :-) (фирмата ни си закупи такава диагноза преди време, за други цели, та утре или съб/неделя ще заделя малко време за по-детайлно оглеждане под дистанционното ръководство на знаещи и можещи :-)) На първо четене извадих само записаните грешки, но можело да се гледа и работата на всеки цилиндър поотделно... Ще Ви информирам при прогрес, ако представлява интерес. Относно дебитомера - смених го с нов още след като закупих автомобила, понеже имаше съмнения че не е добре.

За газта - работи перфектно, но миришеше сутрин в гаража, което ме безпокоеше. Отидох при човека, който препоръчахте - обърна ми внимание, оправи каквото можа, начерта планове за бъдещето и така (Доволен съм, че намерих майстор :-)

Благодаря още веднъж за идеите.
Активен
Mercedes форум

Активен
Страници: [1]   Нагоре
Разпечатай
Отиди на:  

Ровър Rover Магазини Сервизи Части Купува Продава |