-------- -----огледи на коли
Страници: [1]   Надолу
Разпечатай
Автор Тема: Проблеми с въздушното окачване на ВИТО V 220 Cdi  (Прочетена 578 пъти)
Joshua
Участник
Липсва Липсва

Публикации: 1

« : Декември 26, 2011, 21:12:39 »

Здравейте колеги, от началото на Декември съм вече горд собственик на Мерцедес ВИТО V 220 CDI . Преди да го купя ходихме с предишния собственик в Балкан стар да го проверят - както си му е редът ...
Понеже ми е първа моя кола и исках всичко да си ми е както трябва...
 Преди години за фирмите ,които работех тогава служебните бяха ВИТО V класа и още тогава си казах - това ми е автомобила! И още тогава разбрах,че окачването на V класата им е слабо място... По-точно компресора и системите около компресора ( клапани ,датчици за нивото на купето ) ... Та, като го купих никави ядове ,обаче след 10-тина дни започнаха и при мен . Първо разтоварващия клапан сдаде багажа ,сменихме го в балкан стар .След 2 дни пак спя да работи компресора и хайде пак в Балкан стар и от там казаха заден ляв сензор за ниворегулиране...
Въпросът ми е , има ли някакъв начин да се разбере дали ще сдаде "багажа" още нещо по системата?

Активен
misterj
Модератори
Липсва Липсва

Възраст: 46
Местожителство: Велико Търново
Публикации: 8369
Автомобил: 1993 Mercedes-Benz E Class

Mercedes E250D 20V 1994

« Отговор #1 : Декември 26, 2011, 21:25:29 »

Не ми се вярва.....Освен ако маите не са писали нещо по въпроса.
Весели празници.
Активен

Mr.Green
Участник
Липсва Липсва

Публикации: 16

« Отговор #2 : Април 14, 2012, 16:13:41 »

Абе то има и други сервизи който могат да я фиксват тая система и работят на 10-15лв. на час ,не на 80 icon_rolleyesОще повече че Стар диагноза има на път и под път,а пък самата системка е доволно проста и аналогова за да затрудни автомонтьор със средни познания и умения.
     Между другото има опция за мануален режим,като на Ес класите,т.е. ръчно да се задава височината на задницата спрямо пътните условия,само че трябва да се купи другото копче(с двете положения) и да се закарат двете маси да свободните пинове на компютъра оставени за тази цел.
Активен
valturboto
Потребител
Липсва Липсва

Възраст: 36
Местожителство: pleven
Публикации: 1105

« Отговор #3 : Април 14, 2012, 20:51:58 »

изхвърли тази глупава система,всъщност е мислена но много остаряла и поради това все нещо се е***а а това са си доста пари за тва онова,според мен си сложи пружини има такава опция на вито оригинално и няма повече ядове
« Последна редакция: Април 15, 2012, 15:30:27 от mitiooo1 » Активен
mitiooo1
Модератори
Онлайн Онлайн

Възраст: 28
Местожителство: Бургас
Публикации: 1492

300E-24 3.4AMG

« Отговор #4 : Април 15, 2012, 15:34:53 »

Ние имахме едно служебно Вито и като започнаха да ни мъкнат по много народ и сдаде багажа.
Постоянно пищеше някаква аларма като го претоварвахме.
Премахнаха системата както ти каза valturboto и започна да вози много гадно.Ама все пак го върнаха в движение.
Активен
valturboto
Потребител
Липсва Липсва

« Отговор #5 : Април 15, 2012, 21:45:58 »

Ние имахме едно служебно Вито и като започнаха да ни мъкнат по много народ и сдаде багажа.
Постоянно пищеше някаква аларма като го претоварвахме.
Премахнаха системата както ти каза valturboto и започна да вози много гадно.Ама все пак го върнаха в движение.
зависи какви пружини са сложили има по тунки за пътнически и по дебели за фургон с правилните вози добре
Активен
mitiooo1
Модератори
Онлайн Онлайн

Възраст: 28
Местожителство: Бургас
Публикации: 1492

300E-24 3.4AMG

« Отговор #6 : Април 15, 2012, 23:21:03 »

Сложили са модела с най-добри фирмени показатели-евтин ,без значение как вози  biggrin
Активен
valturboto
Потребител
Липсва Липсва

« Отговор #7 : Април 16, 2012, 08:50:45 »

неможе хем уя докрая хем душата в рая 
Активен
kokorum
Участник
Липсва Липсва

Публикации: 3

« Отговор #8 : Април 17, 2012, 16:19:28 »

От две години се "боря"с тази скапана система,и съм на път да се откажа.Страшно много нерви съм изхабил,за да я накарам да работи що годе нормално,но уви.Като замисъл е много-добра екстра,но за съжаление адски капризна и с много скъпа поддръжка.Работи когато си поиска,а особено зимата при минусови температури обикновено замръзва,и не помпи.Мисля,че това окачване е една от най-големите издънки на Мерцедес.
  И така,решил съм да мина на варианта с пружините.  Моля да ме посъветвате,откъде във Варна бих могъл да си купя пружини с подложки на добра цена.Питал съм в няколко магазина за части,но предлагат само пружини без подложките.За монтажа, ще се справя и сам,знам,че става лесно.
  Между другото,четох в някой от чуждите сайтове,че може да се направи комбинирано,хем с пружини,хем с въздух,тоест все пак да се запази екстрата за нивото,и да не останеш на пътя като се прецака,все пак имаш и пружини.Естествено при този вариант, малко се съмнявам в качеството на возията.  Все пак не е зле да се обсъди.
Активен
valturboto
Потребител
Липсва Липсва

« Отговор #9 : Април 17, 2012, 18:36:50 »

подложките ги вземи от балканстар има ги или аутоплюс,а сум подменял с втора употреба от морги винаги и съм вземал пружини с подложки
Активен
Mr.Green
Участник
Липсва Липсва

« Отговор #10 : Април 19, 2012, 10:05:40 »

Човече това с възглавница и пружина нема как физически да стане,на едно и също място да сложиш и двете.На големите бусове с ресори става супер лесно да добавиш и възглавница за подсилка ,обаче тук ще е меко казано невъзможно.Или едното или другото.
          Ти като имаш такива големи проблеми с компресора ,що не си добавиш два бързи линка за ръчно напомпване,за такива случай.Можеш да ги скриеш където си поискаш и възглавниците не искат дебит като рибарска лодка,ще ти стигне и компактна байкърска помпичка,ако те мързи да ръгаш в запалката електрически.Вадиш синя и жълта шлауфка от магнет винтилите,двете тетки с бързи връзки,още малко тефлонова шлауфка,два винтила от джанти и си готов.Всичко на всичко 10-15 кинта и 10мин. работа.Ако си много голям гъзар и искаш да следиш за равномерно напомпване или спадане може да добавиш и два миниатюрни манометъра до помпилките за да следиш за еднакво напомпване,понеже се предполага ,че третия магнет винтил за изпускане също е замръзнал и оттам няма да може да се спадне  системата ,дори компютъра да иска.Така че ти ще вземеш ролята на компресор и компютър в много тежките зимни дни
Активен
kokorum
Участник
Липсва Липсва

« Отговор #11 : Април 19, 2012, 11:52:00 »

Колега,това с ръчното напомпване съм го направил. Поставил съм два винтила след клапаните,поотделно за всяка една възглавница.Мога да ги помпя с компресор или с ръчна помпа евентуално,но е по-трудоемко.Донякъде този вариант ме спасява,само че изисква време,тоест не е много удачно зимата в най-големите студове,да вадиш маркучи и да помпиш.Колкото до манометрите,не съм слагал, защото налягането го следя от манометъра на пистолета докато помпя.
   Идеята за комбинирано окачване,демек с пружини и възглавници не е моя, а просто четох,че го има направено.В случая не се ползват стандартните възглавници, а се слагат други,които се вкарват втре в пружината.За напомпването естествено се ползва стандартната система.Може би нещо от този род:
Активен
Mr.Green
Участник
Липсва Липсва

« Отговор #12 : Април 19, 2012, 13:37:47 »

Явно ти доста си страдал и си навътре в материята.
           По този вариант също е много подозрително да стане дори и с един стоков елемент,независимо дали възглавницата е сток с афтермаркет пружина или пружината е сток с афтермаркет възглавница.Виж ако и двете са къстъм със сигурност ще стане.
        Аз си мисля и за друг вариант - да се сложи пружина на мястото на стопера,понеже мястото е фабрично подсилено,а на всичкото отгоре има и пространство.Пружината може да се изтунингова от предни койлоувъри(понеже са с малък диаметър) с подходящи къстъм талерки на струг и да се захване поне едната с фабричния болт ,без да се налагат селски методи да се заварява по колата и носача.Не знам,дано не ми се налага да стигам до там на моето Вито,щото много ме радва пневматиката и по-скоро ще сложа компресор от бмв х5 отколкото да се пусна изцяло на пружини.

Активен
kokorum
Участник
Липсва Липсва

« Отговор #13 : Април 19, 2012, 15:08:57 »

Аз също си мислех като вариант,че на мястото на стопера би могло да се монтират пружини,но се оказа,че те трябва да бъдат много къси,тоест ниски, и с малък диаметър,за да не опират в биалетите.При това тежко купе, трябва да са и доста яки.Иначе мястото наистина е здраво.
   Между другото тези възглавници се предлагат с различни размери,само дето трябва да се уцели правилния,което няма да е толкова лесно,имайки в предвид,че не знам дали се продават в България,а да поръчваш от някой сайт е рисковано,с оглед на това,че все пак е нещо нестандартно.
   Моята цел  да запазя тази екстра,като вариант,и едновременно да не съм зависим от нея.Понеже като ходя по разни язовири и къмпинзи ,по така наречените "кофти пътища",ми се налага да товаря доста багаж,и ако е само на пружини предполагам доста ще кляка.
Активен
Mr.Green
Участник
Липсва Липсва

« Отговор #14 : Април 20, 2012, 11:13:17 »

То за това идеята е да е от койлоувър,понеже държи цяла предница барабар с двигател и е компакна,обаче може по-читаво да стане с наши размери да се навие пружина.Само остава да се види колко напрегната тря
Активен
Mercedes форум

Активен
Страници: [1]   Нагоре
Разпечатай
Отиди на:  

Ровър Rover Магазини Сервизи Части Купува Продава |