cinzata
Потребител

Липсва
Местожителство: Гр.Самоков
Публикации: 77
Mercedes-Benz W124
|
 |
« : Ноември 29, 2009, 10:56:46 » |
|
Вчера смених и тампоните на стабилизиращата щанга,хлопането наистина изчезна и сега съм мн доволен от свършената работа,по нагоре с помоща на МОД-овете имаме снимки как се сменят шарнирните болтове сега пускам снимки на работата по другият възел които създава неприятни шумове в иначе хубавият Ви Мерцедес. 1-дигаме колата на трупчета,имате 2 възможности,да повдихнете с крик и да сложите близо до гумата на НОСАЧА тупче,другият вариант които аз използвах е да дигна с крикове и да сложа по 2 тухли 1чки под гумите,ВАЖНО!!!гумите трябва да са стъпили на тухлите/трупчето иначе имате напрежение в щангата и има потенцялна опастност да стане някоя беля. 2-напръскваме със спреи гаиките,може(както се оказа в моя случаи)това да са оригиналните тампони и корозията да е 'спекла' здраво гаиките(единият болт при мен се скъса). 3-сваляме кората под двигателя(които я има че е дифицитна стока)държи се на 6 винтчета,използва се клуче 8(аз се изхитрих и свалих само първите 2 витчета така че да се отвори пролука откадето да издърпате щангата) 4- с ключе 13 се развиват всичките гаики,развиваме и махаме планките които държат тампоните(вътрешните планки са с болт с гаика-тоест ще трябва да си държите контра,а външните-тези на носачите са с шпилки тук не държим контра). 5-щангата е вече свалена,сваляте тампоните което е елементарна работа предвид това че те са толкова разбити че не трябва сила. Хубаво е когато свалите тампоните с тях а отидете и купите новите или просто си носете малкият талон защото имало няколко вида тампони.Ето на моя какви са номерата(предполагам на вс с 103 мотори са такива но не съм сигурен) 124 323 2385 и 124 323 2485,цена на комплект 4бр е 14лв 6-краднете масажното олио от рафта в банята и с негова помощ нанизвате новите втулки, после по обратен ред слагате щангата,стягате хубаво планките,слагате кората,пускате от крик и само .gif) Надявам се да съм бил полезен ето и снимки. http://cinzata.snimka.bg/automobiles/sharniri-tamponi-ur-shtanga.446884.16165062
|
|
|
|
« Последна редакция: Ноември 29, 2009, 12:43:28 от Obi-Bit KENOBI »
|
Активен
|
MB
|
|
|
martom
Потребител

Липсва
Местожителство: sofia
Публикации: 530
|
 |
« Отговор #1 : Ноември 29, 2009, 17:16:42 » |
|
Смяната на тези втулки наистина не е сложна.Аз когато ги сменях преди около 2месеца ме посъветваха да са с оплетка тези втулки.Оригинални от БС са 50лв.На ФЕБИ(немска фирма)с оплетка са 37лв.На ФЕБИ пак без оплетка са 12лв.
|
|
|
|
|
Активен
|
И да знаете!!!За всичко е виновна твърдата вода
|
|
|
ПРОФЕСОРА!!!
Потребител

Липсва
Местожителство: Sofia
Публикации: 4767
w140 S500 , w124 Е200, mb 609 4.0L D
|
 |
« Отговор #2 : Ноември 29, 2009, 23:56:56 » |
|
Смяната на тези втулки наистина не е сложна.Аз когато ги сменях преди около 2месеца ме посъветваха да са с оплетка тези втулки.Оригинални от БС са 50лв.На ФЕБИ(немска фирма)с оплетка са 37лв.На ФЕБИ пак без оплетка са 12лв.
Напролет ще поскърцат,ще поскърцат и около края ня лятото ще спрат....сложил ги е вече.Споменах му преди да ги купи,но явно в деня който си е нарочил да го прави не е имало такива.Търпи се,скърцат само на бабуна и при рязко спиране. ;D
|
|
|
|
|
Активен
|
Вари го печи го,Бенца си е Бенц!!! 
|
|
|
cinzata
Потребител

Липсва
Mercedes-Benz W124
|
 |
« Отговор #3 : Ноември 30, 2009, 00:13:17 » |
|
засега съм много доволен,все едно съм си изкарал чисто нов мерц от завода,ще постна снимки да се види колко са разбити тези втулки,дупките бяха заели формата не елипс и имаше луфт от около 5мм. п.с не мога да се преборя с телефона за да ача снимките,бирите си оказват влияние,утре обещавам като се наспя
|
|
|
|
|
Активен
|
MB
|
|
|
ПРОФЕСОРА!!!
Потребител

Липсва
|
 |
« Отговор #4 : Ноември 30, 2009, 10:24:44 » |
|
засега съм много доволен,все едно съм си изкарал чисто нов мерц от завода,ще постна снимки да се види колко са разбити тези втулки,дупките бяха заели формата не елипс и имаше луфт от около 5мм. п.с не мога да се преборя с телефона за да ача снимките,бирите си оказват влияние,утре обещавам като се наспя
Бирите оказват влияние и върху спорта.Ако се занимаваш сериозно,намали количествата. Пример: Рилецо Втулките ще започнат да се обаждат напролет,обаче може и да не започнат....всичко зависи от корозията върху щангата. Но не е проблем. 
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
cinzata
Потребител

Липсва
Mercedes-Benz W124
|
 |
« Отговор #5 : Ноември 30, 2009, 10:44:46 » |
|
ето как бяха старите тампони
|
|
|
|
|
Активен
|
MB
|
|
|
cinzata
Потребител

Липсва
Mercedes-Benz W124
|
 |
« Отговор #6 : Ноември 30, 2009, 10:47:47 » |
|
относно спорта-професионално съм го спрял....  п.с -новите втулки влезнаха много лесно Баи Василе,ти ме наплаши като ми каза че ще трябва крем,можеше и без него да мина,въпроса е дали съм взел качествени втулки???
|
|
|
|
|
Активен
|
MB
|
|
|
ПРОФЕСОРА!!!
Потребител

Липсва
|
 |
« Отговор #7 : Ноември 30, 2009, 11:06:20 » |
|
относно спорта-професионално съм го спрял....  п.с -новите втулки влезнаха много лесно Баи Василе,ти ме наплаши като ми каза че ще трябва крем,можеше и без него да мина,въпроса е дали съм взел качествени втулки??? Колкото по-трудно влязат,толкова по-добре. Карай и не се коси,даже мисля че след като са влезли по-лесно,няма да скърцат.Помня че моите влязаха бая трудно,различни размери са и ти си взел по-хлабавия,карай,няма му нищо,просто вместо 10г ще изкарат 5г ;D Поздрави за това че се оправи сам  .................целта на форума! 
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
Mad_Bastard
Потребител

Липсва
Местожителство: София
Публикации: 290
|
 |
« Отговор #8 : Септември 20, 2010, 19:54:27 » |
|
Само да допълня колега с един много важен съвет ВНИВАЙТЕ КАТО СТЯГАТЕ БОЛТОВЕТЕ НА НОСАЧА ДА НЕ ГИ СКЪСАТЕ ЧЕ СТАВА ГОЛЯМА МЪКА!
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
ПРОФЕСОРА!!!
Потребител

Липсва
|
 |
« Отговор #9 : Септември 20, 2010, 20:57:40 » |
|
Ако става дума за шпилките 8мм които държат планката за стягане на тампона на стабилизиращата щанга към носача?
Разпробиват се и се слага къс болт.Малко трудно се държи контра,но с подходящият инструмент,става.
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
Mad_Bastard
Потребител

Липсва
Местожителство: София
Публикации: 290
|
 |
« Отговор #10 : Септември 21, 2010, 20:17:19 » |
|
Дам точно за там става въпрос само че аз реших проблема като заварих гайка там и с болт е малко шибано ама какво да се прави такава е съдбата на хората които правят сами колите си
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
martom
Потребител

Липсва
Местожителство: sofia
Публикации: 530
|
 |
« Отговор #11 : Септември 21, 2010, 20:45:13 » |
|
Мен ме чака същата процедура тези дни :-[ Мисля да взема на Мейле,че на Феби изкараха едно лято Викате ако не влизат сами да ги пробвам с крем?
|
|
|
|
|
Активен
|
И да знаете!!!За всичко е виновна твърдата вода
|
|
|
ПРОФЕСОРА!!!
Потребител

Липсва
|
 |
« Отговор #12 : Септември 21, 2010, 20:54:30 » |
|
Дам точно за там става въпрос само че аз реших проблема като заварих гайка там и с болт е малко шибано ама какво да се прави такава е съдбата на хората които правят сами колите си
Всичко е Божа работа.  Взчера го писахме,днеска ми се случи същото на колата на Любо от нашият форум.  Здраве да има,другото е лесно 
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
ПРОФЕСОРА!!!
Потребител

Липсва
|
 |
« Отговор #13 : Септември 21, 2010, 20:56:09 » |
|
Мен ме чака същата процедура тези дни :-[ Мисля да взема на Мейле,че на Феби изкараха едно лято Викате ако не влизат сами да ги пробвам с крем?
Марто,те са няколко модела,вземи си по стегнати. Вазелинец и всичко е шеС :D
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
|
Тончо
|
 |
« Отговор #14 : Май 04, 2011, 11:03:46 » |
|
Смених тампоните на стабилизиращата щанга на моя мерцедес, но сега пък започна да скърца, когата мина през легнал полицай, дайте някакви съвети как да го оправя или ще спре от самосебе си, новите тампони бяха с оплетка.
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
stefan75101
Потребител

Онлайн
Местожителство: Пловдив
Публикации: 536
MB 230CE coupe
|
 |
« Отговор #15 : Май 04, 2011, 11:26:26 » |
|
 крива работа
|
|
|
|
|
Активен
|
W124 - 230CE coupe
|
|
|
|
Тончо
|
 |
« Отговор #16 : Май 04, 2011, 11:35:06 » |
|
Е, какво значи крива работа, сменени са по всички правила, просто не знам.
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
Неди
Участник

Липсва
Местожителство: Сандански
Публикации: 1
|
 |
« Отговор #17 : Май 18, 2011, 07:45:09 » |
|
 Здравейте на всички ''колеги по кола''.Четох темата Ви за смяна на тампоните на ст.щанга и разбрах че единствения проблем който имате след смяната е че продължава да скърца колата.Ето Ви един съвет как да спре скърцането:След като свалите старите тампони,преди да сложите новите,мястото на щангата,което е полирано от триенето в тампона,на него навийте лейкопласт една две врътки,от този медицинския,дето се продава в аптеките,може и 3- 4 врътки,стига да можете да мушнете щангата после,колкото повече толкова по-добре.Монтирате и забравяте за скърцането 
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
|
|