Много е хубав твоя Ц350 колега, макар че е интересно човек да види къде правят мерцедесите - вдясно в линка са написали за различните Ц-класи в кои заводи и части на света ги правят. Моя съм видял че е произведен в Sindelfingen макар и преди доста години.
http://en.wikipedia.org/wiki/Mercedes-Benz_C-Class Иначе ако днес избирам кола пак бих избрал някой хубав модел и запазен Мерцедес или пък друга немска марка - BMW, Audi, VW...
Мерцедесите неслучайно държат едни от най-високите цени, следвани от другите немски марки, човек все пак трябва да внимава като си купува такава кола втора уп. в БГ защото са на доста хиляди км.
Няма много връзка с темата но да си го кажа - при поредното ходене до France отново ми направиха впечатление такситата - все хубави и сравнително нови модели на Мерцедес - и колкото и да харесвам Франция - колите им са далеч от качеството на Мерцедес и изобщо от немските машини!
Като бях тази година там ме возиха в едно Рено Сценик 2004 (или 2005) г., 1.9 тд. 120 к.с. - с много екстри (с 6-степенна ръчна ск. кутия на Нисан са мисля), но то си личи по-ниското качество вътре - климатика му беше постоянно на 15 градуса ( на Мерцедеса ми от 1998 климатроника държи по-студено на автоматичната температура от 22 градуса), по едно време замириса на изгоряло и виждаше зор при изкачване на баирите (предполагам съединителя или нещо друго? ) , иначе сравнително икономичен двигател, сравнително широка кола (но то си е ван или миниван), наблъскано вътре с много електроника - палеше се с копче, дигитално табло, но пък скоростта я показваше с 10 и повече км отгоре (джипиеса показваше по-ниска скорост), а беше купено за около 14 000 евро (също втора употреба но уж на малко км)...
Иначе са националисти хората - карат главно френски марки, а такситата както казах - все лъскави нови Мерцедеси...