-------- -----огледи на коли
Страници: [1]   Надолу
Разпечатай
Автор Тема: Проблем със скоростите W203 '02 C270 CDI механична 6 степенна кутия  (Прочетена 574 пъти)
ozzye
Участник
Липсва Липсва

Възраст: 27
Местожителство: София
Публикации: 17

W(S)203 C270 CDI

« : Декември 18, 2011, 12:44:48 »

Здраввейте, проблемът ми е следния: 1,2 и 3 -та почти не влизат при студен двигател. Един майстор ми каза - Сменяме маслото и готово. Да ама не. Сложиха ми Maxxus ATF - това било на мерцедесите маслото. След това друг каза да източа 300 грама от маслото, ама пак без ефект.
Да започнам първо с това какво масло трябва да се ползва при тази кутия, защото според мен не е това АТФ което ми сложиха.
Ако някои може, моля да помага.
Активен
Acho
Потребител
Онлайн Онлайн

Възраст: 47
Местожителство: Варна
Публикации: 965

W210 E220 Diesel Elegance

« Отговор #1 : Декември 18, 2011, 12:47:47 »

А как е съединителя ? Нормално ли отделя/зацепва ?
Активен

Шофьорски стаж - ами не знам точно колко е. От 20 Май 1981 година -> категория "M". От 10 Април 1984 година -> категории "A,B,C,T".
ozzye
Участник
Липсва Липсва

W(S)203 C270 CDI

« Отговор #2 : Декември 18, 2011, 13:01:43 »

Добре си отделя, ниско долу и не тресе като трагвам. На место на работещ мотор си влизат всички. Проблемите са първите 10 минути като се затопли няма грижи.
Активен
ozzye
Участник
Липсва Липсва

W(S)203 C270 CDI

« Отговор #3 : Декември 19, 2011, 22:50:01 »

Днес си сложих оригиналното от Мерцедес. Скоростите се пооправиха остана само с 2-та. Влиза с повече сила и се чудя дали да не е нещо по разните ябълки, лостове и вилки???/ Ако някой е правил нещо подобно моля да помага.
Активен
Acho
Потребител
Онлайн Онлайн

Възраст: 47
Местожителство: Варна
Публикации: 965

W210 E220 Diesel Elegance

« Отговор #4 : Декември 20, 2011, 10:53:12 »

Колега, щом е температурно зависимо - едва ли ще е от ябълки/лостове/вилки от механизма за превключването на предавките. Казваш, че като позагрее, всичко се оправя и си включва най-нормално. Е някой тогава да не поставя нови ябълки/лостове/вилки когато загреее колата ? Пак са си същите, със същото износване (ако го има) и със същите луфтове.

При тях какво се променя, когато загрее колата ? Пак са си отдолу, в тунела. Просто не ми се вярва от тях да е. Наистина най-логичното беше предположението с маслото, ама ето и с правилното - пак ти прави чакмаци.
Активен

Шофьорски стаж - ами не знам точно колко е. От 20 Май 1981 година -> категория "M". От 10 Април 1984 година -> категории "A,B,C,T".
ozzye
Участник
Липсва Липсва

W(S)203 C270 CDI

« Отговор #5 : Декември 20, 2011, 23:37:09 »

Всички други се пооправиха остана само втората. Като натисна към втора и задаржа ми ритва лоста 1мм напред и след това влиза. Може ли да се регулират нещо лостове вилки и тн. от долу?
Активен
Mercedes форум

Активен
Страници: [1]   Нагоре
Разпечатай
Отиди на:  

Ровър Rover Магазини Сервизи Части Купува Продава |