-------- -----
Страници: [1]   Надолу
Разпечатай
Автор Тема: Къде каското е най сигурно против кражба?  (Прочетена 487 пъти)
stonozhka
Участник
Липсва Липсва

Публикации: 3

« : Октомври 31, 2011, 18:21:52 »

Здравейте,

От скоро имам CLK, и направих пълно авто каско в ДЗИ. Някой има ли идея дали там колата ми един вид е по-незастрашена от кражба. Колата е маркирана, и има стикер на КЕЙТ. На приятел скоро му откраднаха БМВ-то, което си паркираше пред блока, каското му беше в Интерамерикан. Четох в интернет, че има значение кой ти е застрахователя. Някакви впечатления за тези две компании и в конкретност за ДЗИ. Дали автомобилите при тях са по-защитени от кражба, защото примерно може да презастраховат при други компании против кражба.

Благодаря ви предварително за инфото!

Поздрави.
Активен
Потребител
Онлайн Онлайн

Местожителство: София
Публикации: 2287

Mercedes W220 S500L

« Отговор #1 : Октомври 31, 2011, 18:24:38 »

Това че е маркирана и има стикер е незаконно според новите наредби, нали ги премахнаха тия мутренски глупости ?
Активен
stonozhka
Участник
Липсва Липсва

« Отговор #2 : Октомври 31, 2011, 19:47:01 »

"Маркирането на автомобили при сключване на застраховка „Автокаско“ ще остане, но ще бъдат премахнати стикерите по стъклата.", "От няколко месеца насам обаче Цветанов говори за забрана на стикерите, които указват, че даден автомобил е маркиран и застрахован при определена компания."

Това е което знам аз и намерих в една статия. Идеята е че ситуацията в дъжавата е такава, че човек прави всичко възможно за да запази това за което е работил като луд и е търсил с месеци.
Просто искам съвет или по скоро мнение на човек запознат с темата, за да знам как да реагирам в тази ситуация.

Поздрави.
Активен
misterj
Модератори
Липсва Липсва

Възраст: 46
Местожителство: Велико Търново
Публикации: 8371
Автомобил: 1993 Mercedes-Benz E Class

Mercedes E250D 20V 1994

« Отговор #3 : Октомври 31, 2011, 20:02:13 »

Най-добре е да питаш самите компании какво покриват и до колко процента. Защото при сключване на застраховката всички обещават майка си и баща си, но не казват какво пише с малките буквички. А точно там се крие ключът на загадката.
При някои уж години, уж 100%, а то се оказало 50 при пожар и какво ли не.
Активен

stonozhka
Участник
Липсва Липсва

« Отговор #4 : Октомври 31, 2011, 20:15:46 »

Благодаря ти!
На мен идеята ми е дали наистина има значение при кой ти е застрахована колата за да не изчезне. Знам че това не е правилно при едни колите да не се крадат а при други да се крадат, но това е реалността за жалост. В крайна сметка всеки гледа да запази това за което се е трудил и положил много усилия. Аз лично съм изгубил много време за търсене на идеалната кола за мен (6 месеца), а самото доставяне на колата от чужбина беше истински ад. В крайна сметка всичко се получи, и съм много доволен. Когато разбрах какво се е случило с на приятеля ми колата направо света ми се обърна. Затова сега се чудя как бих могъл да се защитя.

Поздрави.
Активен
СЕРСЕМИНА
Модератори
Липсва Липсва

Възраст: 34
Местожителство: Пловдив-Асеновград..
Публикации: 4815

W 124-250td,W163-ML 400,W 163-ML 270

« Отговор #5 : Ноември 01, 2011, 06:36:54 »

Затова сега се чудя как бих могъл да се защитя.

Едно гаражче като за начало,според мене е добре.Поне няма да седи на открито и да се вижда hmmА може и паркинг(платен),но това са си пари все пак.
Активен

Всеки може да напикае пода.Бъди пич- осери тавана...
exteriorcardetailing
Участник
Липсва Липсва

Местожителство: София
Публикации: 48

« Отговор #6 : Ноември 13, 2011, 23:26:10 »

Сигурност за защита от крадци няма!Само ще стискаме палци да не се случва на никого, а при случка да е добър застрахователя и да плаща добре.Аз понеже съм сменил три компании в последните 10 години, по различни причини и съм имал вземане даване с тях, та съм запознат с много от техните идиотщини, примерно при установени толкова щети върху предпоследната ми кола, което само на първи оглед беше тоталка, на втория ме карат да я разфасовам и обръщам , аз лично със собствени средства, за да били видели дали е усукана, при положение, че като погледнеш отстрани, е мръднала с 50 см.Викам им ето ви колата режете,обръщайте, снимайте, тя вече е тотална щета, така, че не виждам това за какво е, и ги смених на следващата кола, сега съм три години в Армеец.Иначе ударената я платиха от Булстрад на 80 %, което ме устройваше.Винаги си застраховайте колите на максималната сума дето ви се дава за да сте спокойни после, по добре повече пари да дадете за застраховка отколкото после по майстори.
  Ставаше въпрос за кражбите след като отпаднаха стикерите на стъклата, не мисля , че това е спирало крадците досега, някакви си лепенки, преди 15 години , да ама вече не като мутренските години, дето във всеки град си имаше офис, на еди коя си компания, дето си познаваше контингента от крадци, и като нещо стане знаят кой да търсят,а и имаше екипи от хора дето да пратят, ако се сещате за какво става въпрос, та хем си върне колата, хем полежи некои месец в болницата, та да са спокойни, че няма да има кражби, а сега ....
Изкараха на комшията джип Ланд Роувер 2008 г. модел от заключен гараж, с пусната аларма, на заден ход по байр дето аз на преден трудно излизам, понеже е тясно.Никой не му иска откуп, а след време го откриха , като новият собственик го закарал на сервиз, а там един от майсторите си познал стар ремонт дето е правил, въпреки,че бил с пренабити номера.
Онзи ден откраднаха на един приятел коженото аке и чанта с доста пари от багажника на Мерцедес Ц класа, като са си го отворили взели са нещата и пак са си затворили и си пуснали алармата, приятеля нямаше кръв от яд, вика ще ходи да му препрограмират ключа, глупости, застава някой в обхвата на алармата с некое модерно устройство, записва ти честототите на алармата като си заключиш и после си има ключ от твоята кола когато си пожелае, аларми с прескачащ код също ги отварят, не знам как и с какво работят, ама това са хора с гръб и доста средства, защото тези техни техники не се продават в E-BAY.
Активен

Поздрави!
https://sites.google.com/site/exteriorcardetailing/
e-mail:exteriorcardetailing@abv.bg
0886 34 93 43 и 0879 34 93 24
Иван
Mercedes форум

Активен
Страници: [1]   Нагоре
Разпечатай
Отиди на:  

Ровър Rover Магазини Сервизи Части Купува Продава |