Неделя, 20 Декември 2009 13:19   
Mercedes SL65 AMG Black Series
SL класа - Тестове

Mercedes SL65 AMG Black SeriesНА ПРАКТИКА НЕ МОЖЕТЕ ДА видите началото на почти отвесния завой, известен като "Тирбушона", на пистата "Лагуна Сека". На дадено място просто вьртите волана, настъпвате газта и се хвърляте от ръба на скалата Това е вълнуващо с всеки автомобил, но с Мерцедес SL65 Black е като да седиш най-отпред във влакче на ужасите. Първо има лека пауза, когато се накланя предницата на колата. След това задницата я последва и всичко се стрелва надолу. Ускорението е невероятно, тъй като масата на автомобила го засилва допълнително по склона.
Изживяването е уникално забавно, но подобни експерименти не разкриват добре огромните възможности на този специален нов Mercedes с 320 км/ч максимална скорост. Това, в което SL65 BS е наистина добър, е да се движи наистина бързо по права линия. Завоите не са силната му страна въпреки всичките подобрения по шасито.
Mercedes SL65 BS е третият продукт в ограничена серия от AMG и представлява сериозно преработена версия на любимия в Бевърли Хилс V12 битурбо кабриолет. Компанията си е поставила за задача да даде на клиентите кола, която да може да се състезава с Ferrari и Lamborghini, и затова е прибегнала до сериозна хирургия. На пръв поглед може и да не забележите всичките промени, тъй като силуетът е подобен, но по целия автомобил има нови детайли, което донякъде обяснява умопомрачителната цена от над 565 000 лв.Инженерите първо са хванали и изкъртили целия механизъм на прибиращия се покрив, като са го заменили с карбоноб панел. След това са напрабили същото и с голяма част от купето. Като цяло са спестени 250 кг. Толкова тежат трима възрастни, но въпреки това колата не е особено лека със своите 1870 кг. Линията на покрива е по-ниска, тъй като няма механизъм, който да го прибира. Затова задните прозорци са нови. Нова е и муцуната с впечатляващия сплитер, готов да захапе пътя. Нови са и калниците, богато вентилирани и издути с още 14 см. Задният спойлер е подвижен и изскача само при скорост над 100 км/ч, а общият вид се довършва от 19-цоловите предни и 20-цоловите задни гуми, които са колкото високи, толкова и широки.

Mercedes-Benz SL65 AMG Black SeriesПод новата черупка обаче промените стават много по-сериозни. Въздушното окачване на серийния модел и активното окачване са премахнати и заменени от по-обикновени амортисьори и носачи. Те обаче са с много настройки и режими и вървят в комплект с тристепенен ESP.
Следата е по-широка, а нещо на осите, наречено "еластокинематика", е напълно модифицирано за по-прецизно управление. Допълнително човъркане тук-там е направило управлението с още 8 процента по-директно. Спирачките са опростени и по необходимост огромни.
В двигателното отделение д-р Блек е имал доста работа. Моторът е с 670 к.с. и е тунингован с по-голямо турбо, по-съвършена всмукателна и изпускателна система, но се е оказал твърде мощен за 5-степенната трансмисия и заради това максималният въртящ момент е намален до "мизерните" 1000 Нм. Без ограниченията би бил с 20% по-голям. Скоростната кутия има четири режима - "комфорт", "спорт", "механичен 1" и "механичен 2". "Механичен 2" е с 20% по-бърз от "механичен 1".
Интериорът не е чак толкова извънземен, колкото бихте очаквали. Щом влезете в категорията над 500 000 лв., всичко трябва да е много специално, а Мерцедес SL65 Black Series просто не изглежда чак толкова необичайно. Всичко е покрито с карбон, включително излятите спортни седалки, и всичко работи задоволително добре. Но не предлага нищо над обикновен автомобил, ако не броим странните шумове и стонове от новия покрив.
Но всичко това няма никакво значение, когато натиснете газта за първи път. Целият въртящ момент е готов да се излее от 2000 об/мин и Mercedes SL65 Black Series не толкова ускорява, колкото експлодира. 100 км/ч се засичат на скоростомера след 3,8 сек, 200 км/ч се достигат след 11 сек, а след това... ами всъщност не виждате нищо, тъй като ускорението е такова, че очите ви са се преместили там, където доскоро бяха ушите. Те на свой ред шават някъде отзад по главата. Всичко това е голям купон, но нещата се объркват щом стигнете първия завой.
Завивате, подавате газ и прекарвате следващите няколко мига в опити да отгатнете какво ще направи електрониката. Докато тя
отчаяно опитва да направи сцеплението адекватно на подадената мощност, вие постоянно трябва да нанасяте корекции с волана, за да се движите в избраната траектория. Така се стига до зрелищни поднасяния с влизане и излизане в завоя "на врати", но това не е най-бързият начин за каране на писта. Ако изключите електрониката, става още по-зле. Защото това чудовище тежи 1870 кг и такава маса няма начин да се прикрие в завоя.
Mercedes-Benz SL65 AMG Black SeriesПри CLK Black Series нещата са подобни, но не чак толкова зле. Освен това V8 двигателят на по-малкия автомобил има далеч по-ярко изразен характер, отколкото сравнително бездушният V12. Личното ми мнение е, че пред SL бих предпочел CLK. Е, стига въобще да доживея деня, в който да се чудя кой точно да си купя... Но от Mercedes SL65 Black Series ще се произведат само 350 бройки и едва 8 от тях ще пристигнат във Великобритания, така че шансът да прибера в гаража си една от тях е пренебрежимо малък.
Но не се притеснявайте. Ако се чудите какво точно изпускате, просто купете билет за някое по-голямо влакче на ужасите. Задължително седнете най-отпред в първото вагонче, затворете си очите и горе-долу ще добиете представа какво е да си в Mercedes SL65 Black Series.

Ние казваме: Изглежда като зла, но странно неприцелена ракета. А и без това на Острова ще пристигнат само 8 такива. За България си знаем...
Цена: Още няма за България Динамика: 0-100 км/ч ча 3,7 сек. 320 км/ч макс. скорост, среден ратход - няма данни Техника: 5980 куб. см. V12, задно задвижване, 670 к.с, 1000 Нм, 1870 кг, няма данни за г/км СО2
Източник: TоpGear

 
porn8 cuckold humiliation porn