Понеделник, 21 Юни 2010 08:26   
Стилни кабриолети - Mercedes SLK 200 Kompressor, Audi TT Roadster 1.8 Turbo и BMW Z3 Roadster 1.9 - 2010
SLK класа - Тестове

Audi-BMW-Mercedes

Силни и слаби страни на стилните кабриолети - Mercedes SLK 200 Kompressor, Audi TT Roadster 1.8 Turbo и BMW Z3 Roadster 1.9

Mercedes SLKMercedes SLK
Истината боли. По отношение на употребяваните автомобили няма по-голяма истина от TUV доклада на AUTO BILD. Mercedes обаче се радва, поне що се отнася до SLK. Нека погледнем в таблицата: 12-о място при 6- и 7-годишните модели, 6-о при 8- и 9-годишните, 5-о при 10-и 11-годишните. Супер!
Няма спор: SLK от първото поколение W170 е нещо като печалба от лотарията. Нека обаче се качим в автомобила. Нашият автомобил от снимката скоро ще стане на девет години, пробегът му е 83 000 км и в затворено състояние е Coupe. Когато двуместният модел се появи на пазара през 1996 г., изведнъж всички започнаха да произвеждат такива сгъващи се стоманени покриви. И с право: SLK е автомобилът както за слънце, така и за сняг, всестранен талант сред роудстъ-рите. Препоръчваме модел след фейслифта през 2000 г. с ESP и подобрено качество. Като този тук: с 2,0-литров компресорен двигател, който се счита за вечен. Рядко се срещат повреди при електрохидравличната система на покрива, дори и при автомобили на повече години. Въпреки това SLK не е перфектен!
Това ни изнервя
Ръждата „В рамките на поддръжката навременното установяване на корозията и нейното отстраняване играят централна роля", писа неотдавна един филиал на Mercedes. Който прави обръщения на тази тема, не е за завиждане. В това писмо става дума за въпрос за гаранцията на собственик на SLK. Неговият проблем: ръжда под дръжката на задния капак, ръжда по праговете, ръжда по капака на двигателя - навсякъде е „цъфнало". Кафявата чума е единствената действителна слабост на SLK. При това се касае само за козметична болест, от TUV досега не са откривали ръжда по носещи части на автомобила. Филиалът на Mercedes твърди, че не се поемат случаи на гаранция по отношение на ръждата, при положение че не може да бъде доказана правилна поддръжка на автомо-била. Това означава: колата трябва винаги да е била на поддръжка в сервиз на Mercedes. „За гаранцията се решава в отделния случай, казва говорител на марката. При това не е от значение от колко време собственикът притежава автомобила."
ОЦЕНКА
Ако си купите такъв употребяван SLK, няма да сбъркате. Компресорен двигател, покривът и окачването са вечни. Този SLK обаче има грозни петна от ръжда. Затова си отваряйте очите на четири!

Audi TTAudi TT
Какво? ТТ вече е на 12 години? Не може да бъде!
През 1998 г. първите екземпляри се появиха в шоурумите на Audi, през юли 1999 г. ги последва и двуместният кабриолет - ТТ Roadster. Обзалагаме се, че след няколко години ще си облизваме пръстите по оригиналните екземпляри със или без покрив. При това ТТ вече е класика. Въпреки че под капака му има много техника от VW Golf IV. Ако изборът трябва да падне на кабриолет, вероятността да попаднете на поддържан автомобил от първа ръка с малък пробег, е голяма. Като този от дилъра на VW Алфелд в Шенефелд: ТТ Roadster 1.8T със 180 к.с. и 65 000 км.
Преди 9 години автомобилът е струвал 32 000 евро, сега му искат 12 590 евро. Малък недостатък: заради монтираната аудиосистема алуминиевата бленда не се затваря. Така че купувате за 150 евро оригинално CD радио от ebay и проблемът е решен. Още един съвет: при отваряне на вратите стъклата се смъкват с 10 мм. При много екземпляри тази функция не работи, затова проверете внимателно. По отношение на моторизацията нещата са ясни. Ако ви е достатъчно предно задвижване, най-добрият избор е 1.8 Turbo - благодарение на хармоничното си разгръщане на мощността.
Това ни изнервя
ПИКСЕЛНИТЕ ГРЕШКИ в дисплея на оборотомера има дигитален уред, на който се виждат показанията на тахометъра и дневния километраж. При нашия автомобил обаче тези индикатори бяха дефектни. Нищо чудно: дефектът на комбинирания уред е сред най-често срещаните недостатъци. Ако по лоши пътни настилки чувате тропане отпред, това се дължи на кормилните накрайници. Не се притеснявайте, ремонтът не е скъп.
ОЦЕНКА
Турбопълнене и плътен звук - с 1,8-литровия 4-цилиндров мотор ТТ е отлично моторизиран. Благодарение на солидната техника на VW Golf IV качеството е на ниво, а дизайнът - вечен. Предното предаване обаче не се харесва на всички.

BMW Z3BMW Z3
Обичате да миете колата си ръчно? Обичате да четкате алуминиевите джанти? Тогава вашият автомобил е BMW Z3. Причината е, че този модел не е добре уплътнен и не трябва да посещава автомивки.
Истинските фенове едва ли ще се трогнат от този факт, те обичат модела, откакто през 1995 г. Джеймс Бонд го направи известен във филма „Златното око". Машината се произвежда до 2002 г. , след това е сменена от Z4. Ние обаче ще ви кажем недостатъците. Z3 е роудстър от старата английска школа - за съжаление с пластмасово задно стъкло. То потъмнява, тъй като се извива при отваряне, и двете половини се търкат една в друга. Освен това не се отоплява. При нашия автомобил, Z3 от 2002 г. с 1,9-литров 4-цлиндров мотор и пробег 91 500 км, след 1 час видимостта назад бе доста проблемна. Z3 е струвал 30 000 евро, сега колата се предлага за 11 430 евро. Какво да очакваме за парите си? Автомобилът ще ви достави истинско удоволствие. Това окачване (спортно, задно), тази позиция на седене (приятно ниска). За съжаление тромавият 1,9-литров агрегат в Z3 ще ви зарадва колкото безалкохолна бира по време на Октоберфест.
Това ни изнервя
ПРЕДНАТА ОС на Z3 е Е36, затова има едни и същи проблеми с предната ос, както и старата 3-та серия. Лагерите и шарнирите се износват сравнително бързо. Съвет от човека на AUTO BILD и водача на Z3 Марио Пукшеч: „Ако монтираните части не са Meyle, смяната на напречните носачи трябва да става на всеки 40 000 км." През април 1999 г. BMW пуска фейслифт на Z3 и оттогава качеството е значително по-добро. Преди това има съобщения дори за дефекти на цилиндровата глава при иначе доста здравите 4-цилиндрови мотори. Z3 се произвежда в завода в Спартанбърг/ САЩ, затова качеството невинаги е на нивото на BMW. Стъклоповдигачите също са уязвими и при недостатъчно смазване, отказват да работят. Случва се седалките да имат луфт в шината при смяна на тежестта.
ОЦЕНКА
Z3 е отявленият „спортист" в лигата на роудстърите. Затова под капака му има копринено мек редови 6-цилиндров мотор. За съжаление капакът често пропуска, затова Z3 е автомобил само за лятото. Андреа Мей

Препоръчваме още:

 
porn8 cuckold humiliation porn