2014 Mercedes C classМоже би е твърде далеч в бъдещето, но вече имаме няколко предполагаеми снимки на бъдещия Mercedes-Benz C класа седан и комби. Стилистичните елементи показват влияние от концептния Mercedes F800. Новият Mercedes C класа е по заоблен, почти като склуптура.
Mercedes-Benz потвърждават, че производството на новия модел ще бъде едновременно във фабриките в Bremen (Германия) и тази в Tuscaloosa, Alabama.
Останалото е само предположения - очакваме хибридна версия, най-вероятно дизел-електрически. Може би и напълно електрически, както и спортен AMG вариант.
F800 ни показва какво може да очакваме в Mercedes C класа - имаме plug-in хибридна система с бензинов V6 двигател с 300 к.с., комбиниран с електрически двигател на от 109 к.с., задвижван от литиево-йонни акумулатори и според Мерцедес, това може да даде разход от само 4 литра на 100 км. А защо не и да има трицилиндров двигател?

Разбира се, всички тези детайли са спекулативни за в момента, но е ясно, че Мерцедес ще наблегне на ефикастността, запазвайки фокуса към луксозния си характер. Един труден баланс, но със сигурност очакван от почитателите на марката.

2014 Mercedes C класа 2014 Mercedes C класа