Maybach ZeppelinМарката Майбах пусна на пазара нов Майбах Цепелин като разширение на своя диапазон от луксозни хечбек модели. Новият модел, който ще направи своята премиера в Женева на Geneva Motor Show, представлява абсолютния връх в сегмента на големите луксозни лимузини. Това го прави достоен наследник на легендарния Майбах Цепелин, който бе признат от целия свят като уникалната и най-висока класа автомобилна техника през 1930-те.

Отличителните характеристики на новия флагман на Майбах съчетават уникалното чувство за стил включващо и зашеметяващо оцветяване със специално изпълнена ивица в контрастен цвят, както и изискан интериор изработен от щателно подбрани и обработени материали, като дългия списък от екстри по избор включва и първия в светът - изключително сложен парфюмен ароматизатор. Мощността и изпълнението на новият модел прави останалата част от гамата на Майбах да изглежда слабовата, превръщайки го в най-мощния Майбах досега. Накратко: Майбах Цепелин въплащава стилна елегантност и изкуството на автомобилното производството при което се получава най-изтънчения автомобил правен досега. Новият Майбах Цепелин е произведен в ограничен тираж от само 100 в света.

Дори и днес, името "Цепелин" е несравнима част в областта на високия клас луксозни автомобили. Както и преди, Майбах отново е направил Майбах Цепелин за водачи, които търсят нещо екстра специално, дори и в този най-луксозен от автомобилните сегменти. Не само Майбах 57 Цепелин а и Майбах 62 Цепелин са в готовност с тяхната изискана елегантност, находчиви идеи и феноменален изпълнение, като само стотина от тези специални моделни версии на луксозни лимузини от най-висок клас ще бъдат произведени в световен мащаб.

Още повече мощ за Майбах Цепелин

Майбах 57 S и версията с дълго междуосие 62 S, служат като техническа база за новата гама - топ модел. Върховната мощност е гарантирана и в двата случая от 6,0 литра V12 biturbo двигателя под капака, който сега предлага 471 kW/640 к.с. (+ 28 к.с.) и пик на въртящ момент от 1000 Нютон метра.

Боядисания в два тона екстериор идентифицира новия флагман на Майбах
От каквото и ъгъл да погледнете новия Майбах Цепелин той излъчва характер и специфичен стил, който докосва всички сетива. От отвън, флагмана на луксозната марка може да бъде разпознат от специална боя в два цвята. Силуетната линия започва от фаровете, оцветена е в светло кафяво - Rocky Mountains което представлява стилен и искрящ контраст от останалата част от каросерията боядисана в Taiga черно. Тъмно червените стопове и вертикалния дял в ауспуха са поразителните визуални ефекти в задната част. Естествено, клиентите могат също така да поръчат техния Майбах Цепелин в каквато друга боя желаят.
Ново проектирани 20-инчови джанти в Хром Shadow за Майбах Цепелин завърши напълно външния вид. Първо е положена черна основа, а върху нея със сребро е нанесен най-горен пласт, този начин на боядисване е причината за ефекта при който „тъмнината” в джантата постепенно се увеличава от вътре навън.

Модернизираните външни огледала, които генерират още по-малко въздушно съпротивление респективно шум, са нови за Майбах. Те имат по-ъгловат дизайн и са отделени от рамката на вратата с деликатна стойка, придавайки им по-изразителен вид. Те имат разширена площ на огледалото, заедно с интегриран мигач във формата на хоризонтален "V" за още по-голяма активна безопасност.
"Цепелин" е изписано със специален шрифт, и се намира под отличителното двойно "М" от емблемата на радиаторната решетка и капака на багажника като мигновено показват елитния статут на новия Майбах Цепелин.

Най- качествена кожа и много гланц от пиано лак по вложките

Новият Майбах Цепелин е кола за ценители, както веднага е видно от неговия интериор. Тук, луксозни кожени добавки в бежова кожа Калифорния образуват възхитителен контраст с изключително плътна черна кожа Stromboli, като пренасят въздействието на двуцветното боядисване отвън, в интериора. В същото време, плътния лъскав черен тонус на кожата хармонизира красиво с изисканото пиано лак покритие на вложките. Прецизно изработените контрастиращи шевове в таблото и на вратите засилва чувството за динамизъм в Майбах Цепелин. Необичайното оформление на тапицерията на седалката на ромб, заедно с черен гайтан придава на разкошно оформените места свой собствен стил. Нозете на пътуващите почиват върху килим от истинска агнешка вълна. Специалните модели от ограничената-версия имат редица дискретни разлики и в интериора. Централната конзола в предната част, мястото на дисплея, който е наличен като опция за Майбах Цепелин 62, плюс декоративния жлеб в конзолата в цвят сребърно шампанско включени като стандарт са маркирани с надпис "Майбах Цепелин", докато напречника на панелите на вратата, както и пръстена около ключа са гравирани с думата "Цепелин".

Световна премиера - интериорна система за фин аромат

Клиентите могат да поръчат особено рафиниран детайл в интериорното оборудване, който е единствено за Майбах Цепелин – проектиран с много въображение, пулверизатор за парфюм с изключително високо, единствен по рода си в света. Той лесно затъмнява всички предишни усилия да се произведе нещо подобно, както от гледна точка на неговия дизайн така и от гледна точка неговото действие. Неговата усъвършенствана технология както и премиум аромати, които могат да бъдат индивидуално избрани, създава уникално ароматно преживяване в Майбах Цепелин, с натискане на един бутон - стимулира сетивата на пътуващите не със съкрушителен парфюм, а с мек, нежен аромат. Основната съставка на системата е плексигласова сфера, вътрешно осветена, отзад на
централната конзола, в която собствениците на Майбах Цепелин могат да поставят флакон от предпочитан аромат. Помпа регулатор подава нежно поток от въздух в плексигласовата сфера, разпръсвайки молекулите на парфюма от флакона във вътрешността на автомобила.

Гениалното управление разбира човешкото обоняние

Пулверизаторът на парфюм може да бъде активиран или от мястото на водача, или с помощта на бутон в задната част на централната конзола, с допълнителен въртящ бутон в задната част за контрол на нивото на аромата. Избраното ухание нежно полъхва в купето, в рамките на десет до дванадесет секунди. При моделите с екран, само пътниците в задната част са в състояние да активират пулверизатора. Експертите по аромати взеха под внимание човешкото обоняние при проектирането на контролния механизъм. Тъй като носът е настроен да мирише по такъв начин, че след кратко време аромата вече не се възприема, пулверизатора на парфюм се изключва след около десет минути. След като системата е изключена, аромата - които не е проникнал в интериора или в дрехите на пътуващите - бързо се изпарява. Активирането на пулверизатора по-късно позволява отново да се преживее удоволствието.

Артистични, ръчно изработени шишенца и специално разработени аромати

Системата се доставя с два избрани аромата, които са изключително разработени за Майбах от реномираните парфюмеристи на Givaudan: един лек и освежаващ аромат, другият малко по-тежък и горски. Собствениците на Майбах Цепелин могат да използват и други аромати, и дори има един, специално разработен, за да се насладите на лукса от потапяне в лично проектиран аромат. Шишенцата-флаконите на ароматите са лесно взаимозаменяеми. Спецификацията включва общо три ценни шишета, които са ръчно напълнени от художници - майстори стъклари.

Изработения, безшумен парфюмен пулверизатор на Майбах е една патентована иновационна система.

Майбах 57 Цепелин е на цена от € 406 000, Майбах 62 Цепелин има цена от € 473 200 (продажната цена в Германия, без ДДС).
Пулверизатора на парфюм предлаган единствено за Цепелин може да бъде поръчан като допълнителна екстра срещу € 3 950 (продажната цена в Германия, без ДДС). Новият Майбах Цепелин излиза в продажба от 3 март 2009 г., като първите модели се очаква да бъдат доставени на клиентите през септември 2009. Вижте всички снимки на Maybach Zeppelin