ОФИЦИАЛНО ПРЕССЪОБЩЕНИЕ

- След стартиране на продажбите от търговския център в Бремен, първото Mercedes-Benz E-Клас Купе е доставено на клиент
- Управителя на завода в Бремен Петър Шаберт (Peter Schabert) заяви: "Новият Е-Клас Купе се произвежда единствено в Mercedes-Benz завода в нашия Бремен. Аз съм изключително доволен да връча ключът на първия собственик днес."
- До няколко седмици, търговският център в Бремен ще бъде снабден и с GLK 220 CDI BlueEFFICIENCY оборудван с новия четири цилиндров дизелов двигател, който също се сглобява в Бремен

Бремен, Германия, 11 май 2009 - Сигфрид МЬОЛЕР(Siegfried Möller) (56) взима ключа за своя нов Mercedes-Benz E-Клас Купе днес от Петър Шаберт (Peter Schabert), управител на завода на Mercedes-Benz в Бремен. Това го прави първия клиент получил Купето с поразителен дизайн от търговския център на завода в Бремен, веднага щом продажбите на модела стартираха. Сигфрид МЬОЛЕР избра E500 Купе в цвят паладий сребро (palladium silver), включващ богат набор от екстри по избор, като например AMG спортен пакет и мултимедийна система COMAND. Неговият автомобил, също така разполага с пакет осветление с Intelligent Light System – ILS (Интелигентна система за светлина): тя предлага пет различни функции на светлината, предназначени специално за шофиране в типични ситуации и климатични условия.

Управителя на завода Петър Шаберт (Peter Schabert): "Новият Е-Клас Купе се произвежда единствено в нашия завод на Mercedes-Benz в Бремен. Аз съм изключително доволен лично да връча ключът на първия собственик днес. E-Клас Купе е вълнуващо превозно средство - сигурен съм, че новият собственик ще се радва още от първия километър. "

Сигфрид МЬОЛЕР (Siegfried Möller ) е собственик на фирма за дограма Херман МЬОЛЕР(Hermann Möller) от град Хам, Германия: "Карам Mercedes-Benz от повече от 25 години и баща ми също беше клиент на Мерцедес. Сега очаквам с нетърпение първо сядане в новия ми Е 500 Купе. "
Сигфрид МЬОЛЕР (Siegfried Möller ) познава маршрута от Бремен до Хам добре, по него е преминавал с някой от другите му Mercedes-Benz автомобили купени от търговският център в Бремен в миналото.

Новият Е-Клас Спорт Купе

Една идея за вълнуващ продукт се завръща: на изложението в Женева - Geneva Motor Show, Mercedes-Benz представи новия Е-Клас Купе, който се произвежда единствено в завода на Mercedes-Benz в Бремен. Три месеца след представянето на Седан, компанията представи нов представител в тази моделна серия като така продължава традицията, посрещана нееднократно с голям ентусиазъм в цялата история на Е-Клас.

Новият Е-Клас Купе предлага много специална комбинация от две качества, със които марката Mercedes е известна: очарование и ефективност. Със своите класически Купе белези – без средна странична колона и изцяло прибиращи се странични стъкла - новата кола с две врати е особено интерпретация на динамичния дизайн на Е-Клас W212. В същото време най-аеродинамичният вариант на Coupés постига нов световен рекорд от гледна точка на коефициента на въздушна съпротивление: със Cх от едва 0,24, този модел е най-ефикасния аеродинамичен серийно произвеждан автомобил. Моделната програмата включва два нови 4-цилиндрови двигатели, които консумират до 17% по-малко гориво, като същевременно предлага значително увеличение на мощността и на въртящия момент. Най-добрият пример за това е Е 250 CDI BlueEFFICIENCY Купе, който консумира 5,1 литра на 100 километра, а отделя по 135 грама CO2 на километър, това е един от най-икономичните автомобили в своя клас.

Първото GLK 220 CDI BlueEFFICIENCY ще бъде оборудвано с новия четири цилиндров дизелов двигател

До няколко седмици, търговския център в Бремен ще предаде на клиентите си GLK 220 CDI BlueEFFICIENCY оборудван с един нов, изключително икономичен четири цилиндров дизелов двигател. Този компактен SUV се произвежда единствено в завода на Mercedes-Benz завод Бремен.

По-мощен, по-икономичен и по-чист: GLK 220 CDI 4MATIC BlueEFFICIENCY идва с чисто ново поколение дизелов двигател под капака, определящ новите стандарти за мощност, въртящ момент, емисионните характеристики и икономия на гориво. Двигателят с компресионно запалване предлага и впечатляващи екологични показатели и, както всички дизелови двигатели за леки автомобили Мерцедес, е оборудван със система за рециркулация на отработените газове, оксидиращ каталитичен конвертор и дизелов филтър за твърди частици не изискващ поддръжка са стандартни. Равномерно работещия четири-цилиндров агрегат се ограничава до 6.9 литра дизел за всеки сто километра.