Maybach LandauletLandaulet е каросерия с отворен покрив над задните седалки, докато предните могат да са покрити (твърд покрив) или отворени (подвижен).

Комбинацията от традиционализъм и модернизъм въплътена в Maybach Landaulet проекта, бе разкрита през ноември 2007, така, че да направи кабриолета едно наистина уникално за своето време превозно средство. Крайно необичайната форма на купето вече определя колата като нещо съвсем различно от обикновеното. Но уникалната комбинация от прибиращия се над задните седалки покрив и солидна покривна секция над предните седалки отразява идеалната проява на традиция и стойности, които запазения знак на автомобилите на Mercedes Benz са достигнали.

LandauletИзточници при каретостроенето

* Дизайнът на каретата, поет от автомобила
* Купето на кабриолета някога много популярно за такси

Формата на купето на кабриолета или „половин ландо” както понякога са го наричали, се дължи повече на конструкцията на теглена от коне карета. Ландото / или понякога в Германия “Landauer”/ представлявало отворена карета, носеща името си вероятно от град Ландо в Palatinate район в Германия . Пътниците сядали лице срещу лице и можели при нужда да бъдат защитени от покрив състоящ се от две части, който се издърпвал над тях от всеки край. Кочияшът сядал на капрата, достатъчно далеч от отделението за пътници. Формата на купето на автомобила-кабриолет се различава от тази на ландото , по това,че има само задна сгъваема част на покрива. И в зависимост от този дизайн, отделението за шофьора отпред пред местата за сядане на пътниците може да има твърд покрив, стъклен покрив или предно стъкло.
В края на 19-и век обичайната разлика в конструирането на карети между ландото и каретата/файтона/ се е пренесла в автомобилния дизайн, като началото е поставено от двамата Daimler и Benz , конструирайки автомобили кабриолети с купета подобни на карета/файтон/ и ландо.

Mercedes 600Mercedes-Benz landaulet в следвоенния период

* Ранен папски автомобил: Mercedes-Benz 300 d
* Само 59 произведени Mercedes-Benz 600 landaulet

През 50-те настъпва функционална трансформация на landaulet, от многостранен купе дизайн за града и страната до кола използвана почти само като парадна. Това се дължи на факта, че landaulet дизайна се превръща в изключителна рядкост: през втората половина на 20-ти век в Mercedes-Benz са построени само 59 автомобила-кабриолети, базирани на

Mercedes-Benz 600

модел (W 100), плюс няколко изключителни landaulet произведени специално. Най-известният от всички е landaulet произведен от Mercedes-Benz направен за Папата.
Тази традиция започва през 1960 с Mercedes-Benz 300 d landaulet. Всъщност Mercedes-Benz вече е дал на Ватикана за официален автомобил на Папата такъв, преди десетилетия - през 1930.

Mercedes LandauletТехнически детайли на Mercedes-Benz церемониални коли