Mercedes coupe 300Sc

В продължение на много десетилетия, големите купета от Mercedes-Benz са синоним на елегантност и изключителност в автомобилната техника. Изключителен дизайн, високо качество на изработката и авангардни технологии идват като изцяло стилоопределящи. В същото време луксозни купе модели никога не изглеждат просто като варианти на хечбек модели, а по-скоро като видимо различен продукт в рамките на съответния модел серия. Те също са предлагат с фундаментални нововъведения в автомобилната технология, като например през 1995 с ESP ®, електронната програма за стабилност. Те са с изумително приятен дизайн и очароват безброй клиенти от цял свят. Това последователно прилагане на принципа на отличителност започва от 300 S Купе, който влезе в серийното производство през 1952 и перфектно символизира прехода от следвоенната ера до бум периода на икономическото чудо, както и към CL 500 от 1999 в който системата на окачване Active Body Control отпразнува своя световен дебют. Но заедно с всички техни технически детайли, купе моделите също така дават основание за емоции. Тяхното появяване е наслада за сетивата.

Mercedes 220S

1956: дебюта на "понтон" купе

До средата на 1950-те "следвоенните години" приключват. Пробното икономическо съживяване на Германия което е разработено, се превръща в бум, който влиза в историята като "икономическо чудо". По време на четирите години от 1952 г. собствениците на коли се увеличават повече от два пъти до 40 на 1000. Безработица не е съществувала, и при тези положителни обстоятелства, дори политиците са готови да поемат рискове. " All-Germany team " взема участие в Олимпийските игри в Мелбърн, Австралия за първи път. Тази политическа инвестиция ще се изплати след известно време, но тя показва, че възможностите следва да се използват, за да се постигне напредък. Когато първият трансатлантически телефонен кабел влиза в експлоатация през 1956, всеки може да потърси Ню Йорк или Сан Франциско от уюта на дома. Това е началото на глобалната революция в телекомуникациите. Комуникацията също така означава движение, а движението означава моторни превозни средства.

Mercedes Coupe C126

1981: Новите тенденции в развитието на Coupés

Годината 1981 ни въвежда в ерата на истински глобалната комуникация както на технологично, така и на социално ниво. Млада компания за производство на софтуер наречена Microsoft в Сиатъл, щата Вашингтон постига световен пробив със своята компютърна операционна система MS DOS, за да се превърне в стандарт за повечето световни PCs. Друго важно събитие обаче далеч повече привлече вниманието на медиите по това време: сватбата на принц Чарлз и лейди Даяна Спенсър на 29.07.1981. Този кралски спектакъл е бил излъчван от повече TV станции и е бил гледан от повече зрители отколкото излъчваните до този момент Олимпийски игри, като статистиците са изчислили, че повече от един милиард души са станали свидетели на брачната церемония. 25 години са минали от тогава , но колективната народна памет е запечатала това събитие сякаш то се е състояло неотдавна.

Mercedes S class C140

1992: Изграждане на традиция и успех

През 1992 г. някои личности привлякоха обществения интерес, като направиха това по съвсем различни начини: Бил Клинтън положи клетва и пое мандата на 42-ри президент на САЩ. Той е на 47 години по това време, и следователно сравнително млад президент от когото много се очакваше. В други области, членовете на старата гвардия напуснаха този свят. Немската актриса Marlene Dietrich почина на 30 май 1992 на 91 години, а в същата година, на 8 октомври, бившият германски канцлер и носител на Нобелова награда Вили Бранд почина на 79 годишна възраст. Те не са забравени.

Mercedes CL

1999: В новото хилядолетие с CL-Class

През 1999 отново идеи за основни промени витаят из въздуха. Доста хора са по-загрижени за риска и неизвестните последици, които трите нули могат да окажат върху компютърните системи и мрежи, отколкото за предстоящото преминаване от германската марка към еврото. Както вече знаем преминаването от 1999 към 2000 стана бързо и безпроблемно най-вече за компютърните системи.

Един от забележителните знаци на новата епоха бе официалното откриване на новата сграда на Reichstag през 1999 в Берлин. С това събитие бе очевидно утвърждаване на града като столица на обединена Германия. И други събития в Германия превзеха първите страници на вестниците, писателят Гюнтер Грас бе удостоен с Нобелова награда за литература, легендите в немския тенис Щефи Граф и Борис Бекер се отказаха от активна спортна дейност. В зората на новото хилядолетие висок ръст бележи и собствеността върху лични автомобили в Германия – 516 превозни средства на 1000 души население.