Mercedes SLВ интернет пространството и особено в авто форумите има един постоянен спор относно кой е по-добрият автомобил. Трудно някой би направил директно сравнение - единственото възможно е то да бъде ограничено не по марка, а по модел. Ние, като сайт и форум за Мерцедес се допитахме до потребителите с един лаконичен въпрос.

Да притежаваш Мерцедес. Дали е вид религия или форма на практичност. Дали е заради удобството, качеството, визията. Ето и отговорите на някои потребители във форума на въпроса: "Защо и как избрахте да закупите вашия Мерцедес?"

Mercedes 190Най-четените статия в портала Мерцедес България за месец май 2010 година са следните:

1. Пълната история на модлеа Mercedes 190 W201 - история на Mercedes C-класа
2. Новият Mercedes R-класа е вече на пазара - новини за Mercedes Rкласа
3. Снимки на очаквания Mercedes ML W164 - новини за M-класа
4. Пиезотехнология - Директно впръскване с пиезоинжектори - полезно

 

Началото
Популяризация
Бъдеще

Трудното начало.

Датата е 20 ноември 2008 година. След редица отхвърлени идеи за популяризиране историята на Mercedes, технически данни за модели, новини и всичко свързано с любимата ни марка, започна изграждането на този сайт. Беше трудно – намерените материали бяха на английски език и трябваше да бъдат преведени. Сайтът се намираше на адрес mercedes.misterj.info (в момента използван за rss емисии от основния ни домейн). С целенасочена оптимизация сайтът започна да се появява в Гугъл.
Инсталираният форум нямаше нужната функционалност и затова в средата на януари 2009 той беше прехвърлен на друга по-професионална платформа. Сега съществуващият форум за Mercedes започна да функционира на 31.01.2009 в 21:15 минути. Сайтът също се развиваше с добавянето на нови статии. Затова на 13.02.2009 година беше регистриран домейна mercedes-bulgaria.com
Благодаря на приятелите от Джумла, които помогнаха безпрепятствено местене на цялата информация към новия домейн, без да поискат никаква материална облага. За съжаление, само седмица след това започнаха хакерски атаки довели до падането му и много часове труд за неговото възстановяване. Отново с помощта на приятели.
Посещенията на сайта и форума, въпреки усилията на някои „доброжелатели”, започнаха да се увеличават като към момента са средно около 500 уникални на ден. Едновременно с това бяха създадени:
- група във Facebook
- Twitter канал
- сайт във Facebook
- видео канал в Youtube

В навечерието на 2010 година, Гугъл ни устои с нов Page Rank. Вече той е 4. Относно значението има му има много дискусии, но важното е, че ние вече се превръщаме във фактор. Поради нарастналото количество информация, ние направихме преструктуиране на портала за Мерцедес. Целта е той да бъде по-подреден и намирането на информация в него да бъде лесно за потребителите и посетителите.
В какво се състои тази промяна:
- раздел за ръководства
- раздел за решени ремонти. Това са линкове към форума за Мерцедес с решени ремонти. Скоро ще има и видео секция.
- раздел за тунинг за Мерцедес. Новини от най-известните тунинг фирми за Мерцедес.
- Формула 1 - с участието на clubs1.bg. Новини за отборите във Формула 1 с двигатели Мерцедес.
- модели. Старали сме се да обхванем всички модели на Мерцедес, като в тях има история, представяне, новини и тестове.
- в процес сме да завършим и първата в България мениджър игра за Формула 1. Подробности за нея ще бъдат публикувани след тестовия период.

Ако имате идеи, които мислите, че ще бъдат полезни, ще се радваме да ги споделите с нас.

Драги потребители,
Екипът на mercedes-bulgaria.com Ви пожелава крепко здраве, щастие, успехи и много безаварийни километри.