Mercedes SLK претърпя пълен провал при първата си поява за тестове на пистата Нюрбургринг.
Автомобилът направи дебют на култовата писта в понеделник, 06.04, но бързо трябваше да я напусне. Фотограф от изданието Auto Express е успял да заснеме инцидента, при който от  двигателя на автомобила започнал да излиза пушек. 

Първият тест на SLK на Нюрбургринг се провали
Това се е случило на участъка от пистата, наречен
Brünnchen. Един от тестовите водачи е скочил да гаси двигателя с пожарогасител. Разбира се това не е извънредно произшествие.


Първият тест на SLK на Нюрбургринг се провали
Често се случва тестови прототипи да запалят двигател, да прегреят или нещо друго да ги извади от строя. Именно за това са продължителните тестове на различни писти и в различни условия. 

Първият тест на SLK на Нюрбургринг се провали
Дебютът на
Mercedes-Benz SLK e планиран за 2011. Колата ще има съвършено нов дизайн, като предницата вече няма да  носи белезите на болид от F1. Фаровете ще бъдат в стила на новите C и E-class. Покривът ще бъде твърд, сгъваем. 

Наборът от двигатели ще започва с четирицилиндров бензинов агрегат с мощност 180 к.с., докато на върха ще бъде версията на
AMG, най-вероятно с компресорен двигател V6, който ще замени сегашния V8 с мощност 355 к.с. и ще бъде много по-ефективен без да губи от мощността си.